HKC neemt Maassluis 6 punten af

Voor zowel HKC A1, HKC 2 als HKC 1 stond afgelopen zaterdag 17 februari een wedstrijd tegen Maassluis op het programma in de vertrouwde sporthal de Wielewaal. HKC A1 behaalde een welverdiende 11-7 overwinning, voor HKC 2 leverde de 16-10 overwinning het kampioenschap op in de reserveklasse 1G en ook HKC 1 won met 16-15 van de tegenstander uit Maassluis.

De ploeg van coach Leon Kwakernaat startte voortvarend aan de wedstrijd en al in de eerste minuut zorgde Menno Bakker voor de 1-0. Daarna was het Maasluis dat een voorsprong wist te nemen door tweemaal van ver te scoren. Door doelpunten van Sandra Advocaat en opnieuw door de goed op schot zijnde Menno Bakker nam HKC weer een voorsprong. Dit zou het wedstrijdbeeld zijn van de eerste helft, steeds een kleine voorsprong voor een van de beide teams welke snel weer teniet werd gedaan. Door vier herendoelpunten werd zo een 7-7 ruststand bereikt.

In de rust werd besproken de duels feller aan te gaan en meer scherpte te hebben in de verdediging. Arjan de Haas en Stephan de Boon zorgden direct na rust voor een 9-7 voorsprong en een gat van twee doelpunten. Door doelpunten van Menno Bakker, Arjan de Haas en Esther Moen werd dit gat behouden. Ook Maassluis wist de korf weer te vinden en zo stond er met nog tien minuten op de klok een 12-12 tussenstand op het scorebord. Voor HKC was dit het sein om nog eens aan te zetten om voor de winst te gaan. Doelpunten van Arnold Tromp, Menno Bakker, en Arjan de Haas zorgden voor een beslissend gat. Deze voorsprong werd vakkundig vastgehouden en ondanks tegentreffers kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Al met al was het een zeer succesvol weekend voor HKC met als absoluut hoogtepunt het kampioenschap van HKC 2.