HKC neemt belangrijke punten mee uit Den Haag

Na het gelijkspel twee weken geleden tegen Futura 1 moest HKC wederom aantreden tegen een Haagse ploeg, namelijk Achilles. Met windkracht 5 begon HKC om 15.30 uur aan de wedstrijd, waarbij het belangrijk was om twee punten mee naar Boven- Hardinxveld te nemen. Waar Futura twee weken geleden om elk duel vocht, liet Achilles alles gelaten over zich heen komen. HKC beleefde hierdoor een gemakkelijke middag en won uiteindelijk met 3 – 11.

Helaas had Achilles er voor gekozen om collectief achter te verdedigen, wat resulteerde in een vertraagd korfbalspel. Gelukkig wist Menno Bakker binnen enkele minuten de korf te vinden en schoot de brilstand van het scorebord. Francis Kraaijeveld kreeg na een goed en geduldig opgezette aanval een strafworp mee, wat resulteerde in 0-2 voorsprong. Na schoten van Arjan de Haas(2x), Francis Kraaijeveld en Arnold Tromp ging HKC de rust in met een 0 – 6 voorsprong.

De rust had Arjan de Haas goed gedaan. Hij bracht met twee zuiver schoten de stand op 0-8. Ook Achilles wist na de rust te scoren. Gelukkig had Francis Kraaijeveld hier een antwoord op en scoorde de 1-9. Met geduldig aanvalsspel had HKC geen kind aan het Haagse Achilles. Arjan de Haas bepaalde uiteindelijk met twee afstandschoten de eindstand 3-11.

Volgende week staat om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta op het programma.
Bij winst kan het kampioenschap behaald worden. Komt u de Rabo-formatie aanmoedigen?