HKC neemt afscheid (met verlies)

De laatste wedstrijd van het seizoen was een wedstrijd waar HKC van verschillende mensen afscheid nam. Bij een mooi afscheid hoort een mooie overwinning, dit was dus de doelstelling van zaterdagmiddag.

HKC probeerde de aanvallen van kampioen TOP (Sassenheim) te verstoren door achter te verdedigen. Het achter verdedigen werd echter niet goed uitgevoerd en TOP wist gemakkelijk voor te komen. Na 5 minuten stond HKC met 3 tegen 0 achter. Na een time-out van tactische coach Harry Kelderman kwam HKC op gelijke hoogte door doelpunten van John den Dunnen en Arnold Tromp. Na 35 minuten stond er een ruststand van 6-9 op het scorebord. In de rust werd er besloten om collectief voor te gaan verdedigen. TOP was ondertussen behoorlijk geïrriteerd en HKC verwachtte aanvallend beter in de wedstrijd te komen door het tempo in de wedstrijd omhoog te gooien.

Top ging er na rust vandoor en kwam op een 6-11 voorsprong. Het werd echt tijd dat HKC gas ging geven. En dit leek ook te gebeuren. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft was de stand 12-13. Mede dankzij schoten van Menno Bakker en Arjan de Haas kwam HKC terug in de wedstrijd. Het lukte HKC helaas niet om het gat helemaal te dichten. Met nog 15 minuten te spelen werd Francis Kraaijeveld in de ploeg gebracht. Zij zorgde nog voor een strafworp en een mooi afstandschot. Met nog 2 minuten op de klok kwamen de afscheidswissels Francis Kraaijeveld werd vervangen door mede zwangere Marije den Breejen en Arjan de Haas werd door Ruud aan de Wiel vervangen. In de laatste minuut werd het publiek nog vermaakt met schoten van de middellijn. Helaas werd het afscheid van de spelers niet beloond met een overwinning, want HKC verloor uiteindelijk met 14-20 van TOP.

Na de wedstrijd kwam het bestuur en de selectie van HKC bij elkaar om de coach of interim-coach Harry Kelderman te bedanken. Ook werd onze eigen Michel Koppelaar bedankt die volgend jaar coach zal zijn van Albatros 1. Francis Kraaijeveld, Marije den Breejen en Arjan de Haas werden ook nog even bedankt. De dames wensen we heel veel zwangerschapsplezier en Arjan ook jou wensen we veel plezier en succes!!!