HKC naar eenvoudige zege in Delft

Na de gemakkelijke thuisoverwinning tegen het Rotterdamse Trekvogels toog HKC afgelopen zaterdag naar Delft om daar DKC te bekampen. DKC startte de zaalcompetitie met een nederlaag en wordt ook niet beschouwd als een ploeg die mee gaat doen om de bovenste plaatsen. Voor HKC was het dus zaak om tegen deze tegenstander beide punten in de wacht te slepen om haar ambities voor een toppositie duidelijk te maken.

In sporthal De Wippolder kwam DKC wel energiek uit de startblokken en had HKC volle concentratie nodig om in de beginfase dit enthousiasme te beteugelen. Tot 3-3 ging de score gelijk op, maar daarna wist HKC een gaatje te slaan naar 3-6 en werd het een wedstrijd tussen een knokkende thuisploeg tegen een veel beter korfballend HKC. Ondanks dat het vizier niet helemaal scherp stond afgesteld liep de BMN-ploeg uit naar 3-8, waarna de Hardinxvelders het teveel gingen zoeken in doorbraakpogingen. Het hielp DKC weer enigszins in het zadel en zij slaagden erin bij rust de achterstand weer wat te hebben teruggebracht: 6-10.

Na de thee had HKC snel gescoord, maar na een treffer van de thuisclub duurde het vervolgens enige tijd voordat de korf weer gevonden werd. HKC brak de ban en gaf toen meteen weer gas. Met fraaie aanvallen speelde het de verdediging van DKC uit elkaar en het had vier achtereenvolgende goals van de zwart-witten tot gevolg: 7-15. Het was de fase waarin Annelies Kop van afstand loepzuiver was en een belangrijk aandeel had in de score. DKC had haar energie verspeeld en moest toezien dat HKC verder uitliep naar 9-17. Toch hadden de Delftenaren nog een oprisping en wisten via een dubbelslag terug te komen tot 11-17; het bleken hun laatste wapenfeiten. In de slotfase was het alles HKC wat de klok sloeg en de ploeg van trainer-coach Peter van Houwelingen werkte nog wat aan haar doelsaldo. Met vier treffers van Hardinxveldse makelij kreeg de wedstrijd met 11-21 een uitslag die recht deed aan het krachtsverschil tussen beide ploegen.

De doelpuntenmakers voor HKC waren: Annelies Kop (6), John den Dunnen (5), Kees Baks (4), Ruud aan de Wiel (3) en Esther Bot, Anieke Swets en Mariëlle de Waal (ieder 1).

A.s. zaterdag staat er voor HKC een wedstrijd van een ander kaliber op het programma. Het reist dan naar Oud-Beijerland om de strijd aan te binden tegen Korbatjo, dat ook haar beide wedstrijden in winst wist om te zetten. De wedstrijd tussen beide titelfavorieten in sporthal De Boogerd begint om 17.45 uur en wordt voorafgegaan door de reserves van beide clubs, waarbij ook HKC 2 haar ongeslagen status moet verdedigen.