HKC na spectaculair duel langs SDO/Blijwerkt

Sporthal Het Dok was wederom volgestroomd voor een korfbaltopper, nu SDO/BlijWerkt bij HKC op bezoek kwam. En HKC deed aan klantenbinding, want na een 15-16 ruststand werd het tot zaterdag ongeslagen SDO na een overtuigende tweede helft met een 32-30 nederlaag naar Kamerik teruggestuurd. Het werd het ook het duel van Mark Klop. Hij bleek onhoudbaar voor de tegenstander en met vijftien treffers (allemaal velddoelpunten) had hij een groot aantal in de Hardinxveldse overwinning.

Voor HKC was het van belang om, na de nederlaag van vorige week, niet vroegtijdig af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen, terwijl SDO haar ongeslagen status wilde behouden. In het begin van de wedstrijd gaven de ploegen elkaar weinig toe en na tien minuten stond er een gelijke 6-6 stand op het bord. Hierna haperde de score, kwam de wedstrijd even in een dip mede veroorzaakt door enkele blessuregevallen en het wat strakker gaanfluiten door scheidsrechter Ringma. Toch duurde dat maar even en gingen de ploegen weer los. Belangrijk was dat Jaïr Korf de Gidts naast Mark Klop ook zijn doelpunten meepikte, zodat SDO ook hem moesten blijven volgen. HKC ging in eerste instantie aan de leiding, maar moest daarna het initiatief wat aan de bezoekers laten, die dan ook met een terechte 15-16 voorsprong de rust ingingen.

Na de onderbreking sloeg HKC al in de eerste vijf minuten genadeloos toe, want HKC slaagde er voor het eerst in de wedstrijd in een gaatje te slaan en liep uit naar 21-17. Tjeerd Gort kwam hierna Jaïr Korf de Gidts aflossen. Na weer enkele keren om en om scoren tot 24-20, plaatste HKC wederom een tussensprint onder andere door een dubbelscore door Niels Deventer. Met nog tien minuten te gaan kwam HKC hierdoor op een 28-20 voorsprong, waarmee de wedstrijd al wel beslist leek. Op Mark Klop bleef geen maat staan. Goed aangespeeld door zijn vakgenoten produceerde hij de ene treffer nog fraaier dan de andere en oogstte hierbij zelfs bewondering bij de tegenstander. Nadat met nog vijf minuten spelen een beslissende 31-23 voorsprong op het bord stond nam de ploeg van de coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen gas terug. SDO profiteerde daar goed van en wist snel in te lopen. Zij gaven de eindstand wel wat draaglijker aanzien: 32-30, maar de zege kwam verdiend terecht bij de Novafrontploeg dat hiermee, ook door het verlies van GKV, samen met SDO, GKV en het Middelburgse Swift aan de leiding gaat in deze Overgangsklasse.

De goals voor HKC kwamen uit handen van: Mark Klop (15), Niels Deventer (6), John den Dunnen (5), Rianne Swets en Jaïr Korf de Gidts (ieder 2), Kelly de Bruin en Lotte Scherstra (ieder 1).

A.s. zaterdag reist HKC naar Leusden voor het duel tegen Antilopen, dat zaterdag haar eerste punten pakte. Dit duel in sporthal De Korf start om 19.45 uur.

Doelpunten HKC in de wedstrijd