HKC na rust naar winst

Nu de zaalkorfbalcompetitie in een beslissend stadium komt, was het voor HKC zaak om in de uitwedstrijd tegen haar Utrechtse naamgenoot HKC geen fout te maken. Enerzijds om het eersteklasserschap in ieder geval veilig te stellen en anderzijds om nog gebruik te kunnen maken van eventuele misstappen van de beide koplopers EKVA en Futura.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Luno 1Het was HKC dat in de eerste fase de lakens uitdeelde en al snel uitliep naar een 2-4 voorsprong. De doelpunten vielen als rijpe appelen en ook Utrecht liet zich daarbij niet onbetuigd. De thuisclub wist weer aan te klampen en zelfs op voorsprong te komen, mede omdat HKC verdedigend niet altijd even scherp was en teveel schoten van afstand toeliet. Na een 7-5 score na twintig minuten drong HKC weer aan, maar kon niet voorkomen dat Utrecht met een 10-9 voorsprong de rust inging.

HKC kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en blijkbaar had coach Dick van Houwelingen HKC van de nodige impulsen kunnen voorzien, want direct namen de Hardinxvelders het initiatief. In de score kwam dit de eerste tien minuten nog niet helemaal tot uiting gezien de 12-12 tussenstand, maar het werd al duidelijk dat Utrecht moeite had het tempo bij te benen. Bij HKC werd Niels Deventer, die niet geheel fit aan de wedstrijd was begonnen, vervangen door Menno Bakker. Een van de eerste wapenfeiten van de van een langdurige blessure terugkomende Bakker was een gave score en HKC liep uit naar 12-15. Onoplettendheid in de verdediging liet Utrecht toch weer dichterbij komen tot 14-15. In de slotfase wist HKC op een voordelige marge van twee punten te komen en wist deze voorsprong in de laatste fase met uitgekiend spel te behouden. Met een 15-17 zege gingen beide punten mee naar Hardinxveld , waardoor Utrecht in de laatste wedstrijden van de competitie nog vol aan de bak zal moeten om eersteklasser te blijven. Voor HKC bleef het verschil met de beide lijstaanvoerders EKVA en Futura onveranderd op vier punten, omdat ook deze ploegen hun wedstrijden wisten te winnen.

De HKC-schutters waren: Emiel Deventer (4), Arnold Tromp (3), Esther Bot, Marlies Bommeljé en Menno Bakker (ieder 2) en Ester de Groot, Francis Tromp, Arjan de Haas en Niels Deventer (ieder 1).

A.s. zaterdag reist HKC naar Haarlem om daar Rapid te bekampen. Hoewel het verschil op de ranglijst aanzienlijk is ten gunste van HKC, zal dit wel eens een pittige wedstrijd kunnen gaan worden. Aanvang 17.50 uur in het Kennemer Sportcentrum.

Videoverslag

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120204HKCU1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s $ video’s: A. Verschoor