HKC na rust langs Antilopen

In al weer de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen was Antilopen te gast in Het Dok, een ploeg die nog strijdt voor lijfsbehoud in de Overgangsklasse. HKC daarentegen wilde haar theoretische kans op de titel intact houden en daardoor waren er ook bij deze wedstrijd nog de nodige belangen. Voorafgaand aan deze wedstrijd onthulden de D-pupillen namens de HKC supporters een groot spandoek waarbij zij de HKC-selectie bedankten voor een fantastisch zaalseizoen.

HKC, dat begon met schutter Mark Klop op de bank, nam snel de leiding waarop Antilopen snel haar antwoord had. Dat was ook het beeld van de eerste helft: twee gemakkelijk scorende ploegen, die elkaar geen moment uit het oog verloren en er daardoor een aantrekkelijk schouwspel van maakten. Hoewel het niveau niet top was, waren er wel enkele fraaie treffers te noteren en met name John den Dunnen was weer onderscheidend met enkele one-handers. De voorsprong voor HKC was in de eerste helft nooit meer dan twee treffers en de ruststand van 14-13 was dan ook een logische tussenstand.

Na rust nam Antilopen eerst brutaal de leiding met twee snelle treffers en was het de beurt aan HKC om dit te herstellen. Dat deed ze ook en draaide de stand weer om naar 18-16. Dat was ook het begin van een fase waarin HKC het verschil maakte. Eerst was het Kelly de Bruin die in 20 seconden tijd met twee identieke treffers het verschil op een marge van vier bracht, waarna John den Dunnen met twee afstandstreffers de score naar 22-16 tilde. Antilopen kwam even niet meer in het stuk voor. HKC was erg trefzeker en ontdeed de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium van alle spanning. Voornamelijk van afstand was de equipe van John Spek en Raimond Niewenhuizen trefzeker en de sterk spelende Rianne Swets voltooide een run van acht Hardinxveldse doelpunten op rij, waarmee de stand op 26-16 kwam. In de laatste vijf minuten, met Mark Klop nog even in de ploeg, schakelde HKC een tandje terug en dat werd door Antilopen meteen aangegrepen om de stand voor hen nog een draaglijker aanzien te geven. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 26-20, waarmee de zorgen voor Antilopen groter werden en HKC nog even mocht hopen op een kleine kans op de titel. Die hoop werd later op de avond teniet gedaan: weliswaar verloren concurrenten Swift en GKV hun wedstrijden, maar door de winst van SDO/BlijWerkt is deze ploeg voor HKC niet meer in te halen. Niettemin kan HKC met haar huidige derde plaats terugzien op een uitstekend debuutseizoen in de Overgangsklasse en heeft het publiek van vele schitterende wedstrijden kunnen genieten.

De goals voor de Novafrontploeg tegen Antilopen kwamen op naam van: John den Dunnen (8), Rianne Swets, Kelly de Bruin en Tjeerd Gort (ieder 4), Niels Deventer (3), Jaïr Korf de Gidts (2) en Annelies Kop (1).

Doelpunten HKC in de wedstrijd