HKC na prima start toch met lege handen

Afgelopen zaterdag 5 februari speelde HKC tegen buur Merwede. Na een erg goede start van de wedstrijd en een comfortabele 9-12 ruststand, was de BMN-formatie van trainer/coach Dick van Houwelingen in de 2e helft het spoor compleet bijster en wist nog maar eenmaal te scoren. Dit had een 15-13 uitslag tot gevolg.

Moment in de wedstrijd Merwede 1 - HKC 1HKC startte direct goed en uit de eerste aanval schoot Stephan de Boon de 0-1 op het scorebord. Merwede had moeite met de verdedigende druk van het eerste verdedigingsvak van HKC en moest de bal enkele keren zonder goede schotpoging te ondernemen inleveren. Toch was het schutter Jacco Buijk die de 1-1 op het scorebord schoot. HKC antwoorde meteen via Niels Deventer en ook de 2-2 stond snel op de borden. Tot 4-4 ging de stand gelijk op maar toen was het voor HKC het sein om iets extra’s te geven. Emiel Deventer en Francis Kraaijeveld zorgden zo voor het eerste gaatje van 2 punten. Merwede bleef ook meescoren en zo werd het publiek op een mooie pot korfbal getrakteerd. Het slotakkoord van de eerste helft werd verzorgd door Stephan de Boon zodat met een 9-12 stand in het voordeel van HKC gerust kon worden.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en besproken om direct uit de startblokken te schieten en een goter gat te slaan. Een schot van Francis Kraaijveld draaide echter uit de korf en in plaats van een 4 punten voorsprong was dit het sein voor Merwede om alles op alles te zetten. Dit had effect aangezien het Merwede zelfs lukte om op een voorsprong te komen. De aanvallen van HKC waren onverzorgd en het duurde tot de 17e minuut tot er weer gescoord werd. Merwede bleef echter makkelijk scoren en enkele wat gemakkelijk gegeven strafworpen later stond een 15-13 stand op het scorebord. HKC kreeg nog enkele mogelijkheden een gelijkspel uit het vuur te slepen echter de schoten mistten precisie. Zodoende verloor HKC wederom dit seizoen en moet het nu echt oppassen om niet beneden de rode lijn terecht te komen.

Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd tegen het sterke IJsselvogels. Uit werd nipt verloren en de oproep van de selectie is dan ook om een ieder die een HKC hart heeft de ploeg te komen steunen. We kunnen jullie aanmoedigingen hard gebruiken! Tot zaterdag!

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110205Merwede1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Fotografie van Arie Verschoor