HKC na doelpuntrijk duel zonder punten

Normaal zou een aantal van 19 doelpunten in een veldkorfbalwedstrijd voldoende moeten zijn om beslag te kunnen leggen op beide wedstrijdpunten. Niet echter voor HKC in de uitwedstrijd tegen fusieclub KCR. Deze ploeg scoorde 22 keer en dat betekende wederom verlies voor de Hardinxveldse formatie. Vooraf leek het er niet op dat het een zo doelpuntrijk duel zou worden. De straffe wind dwars over het veld, leek daarvoor een erg lastige situatie om mee om te gaan.

Moment in de wedstrijd KCR 1 - HKC 1

KCR gaf al in de eerste minuten aan dat dit probleem te overwinnen was, want de wedstrijd was pas zes minuten oud toen zij een 4-0 voorsprong had opgebouwd, met name door schoten van afstand. HKC klampte echter direct aan en nog eens zes minuten later hadden zij de score weer geëgaliseerd. Vervolgens nam de thuisploeg weer het initiatief, mede omdat HKC verdedigend te weinig druk gaf bij de vele schoten van afstand van KCR. In eerste instantie was het verschil niet groter dan twee punten, maar in de laatste fase voor rust lukte het KCR uit te lopen en de ruststand naar een ruime 12-7 voorsprong te tillen.

Direct na rust voegde KCR meteen twee doelpunten toe en toen bleek al dat het voor HKC moeilijk zou worden om nog tot puntenwinst in deze wedstrijd te komen. HKC toonde tot dat moment te weinig lef en was teveel in strijd met zichzelf om het KCR echt moeilijk te maken. Daarbij hield de zuiverheid met afstandsschoten de Ridderkerkse ploeg stevig in het zadel. Halverwege, bij een 17-11 stand, kwam Stefan den Breejen in de ploeg voor Niels Deventer en deze eerstejaars A-junior zette een ijzersterke invalbeurt neer. Hij heerste zowel aanvallend als verdedigend in de rebound en stelde zijn vak in staat lange aanvallen op te zetten. Deze wissel en even later de mutatie van routinier Stephan de Boon voor Tomas aan de Wiel gaven HKC toch weer impulsen om aan een inhaalslag te beginnen. Na een 20-13 stand haalde HKC op naar 21-17 om vervolgens op 22-19 te eindigen.

Deze nederlaag betekent dat HKC echt in zwaar weer is gekomen en de drie resterende wedstrijden moet winnen om eersteklasser te blijven. Gezien de geringe verschillen in deze eerste klasse is dat niet onmogelijk, maar dan moet de instelling top zijn en de overtuiging er ook zijn dat deze ploeg dat ook kan. Werk aan de winkel dus de komende weken voor de ploeg van Johan van Barneveldt, te beginnen op 11 mei a.s. tegen Korbatjo in Oud-Beijerland.

Tegen KCR kwamen de HKC-doelpunten van: Esther de Groot (4), Suzan de Boon, Emiel Deventer en Tim Sterrenburg (ieder 3), Marlies aan de Wiel en Niels Deventer (ieder 2) en Francis Kraaijeveld en Tomas aan de Wiel (ieder 1).

Fotoverslag

{oziogallery 746}

Foto’s : A. Verschoor

Fotoverslag Avanti 3 – HKC 2

{oziogallery 747}

Foto’s : M. de Rooij