HKC morst dure punten in Rotterdam

Voor HKC stond afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen OZC op het programma. Bij winst op de nummer twee kon het kampioenschap de ploeg bijna niet meer ontgaan. Ondanks de aanmoedigingen van de meegereisde supporters wist HKC de wedstrijd echter niet te winnen en zal er de komende wedstrijden nog hard gestreden moeten worden om de bovenste plaats vast te houden.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor HKC. Arjan de Haas schoot een vrije bal binnen. Daarna volgden echter twee rake schoten van OZC. HKC kreeg toen de kans om vanaf de stip gelijk te maken. De strafworp ging echter mis en OZC wist even later de 3-1 te scoren. OZC had gedurende de eerste helft minder kansen nodig dan HKC om tot scoren te komen. Dit resulteerde in een ruststand van 10-7 in het nadeel van HKC.

In het begin van de tweede helft liep OZC uit naar vier doelpunten. HKC miste opnieuw een strafworp, maar scoorde daarna wel twee keer, waardoor het gat tot twee doelpunten werd verkleind. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 13-12, maar in dezelfde minuut maakte OZC de 14-12. Arnold Tromp kwam toen in de ploeg om wat meer aanvalsdruk te creëren. Dit leidde wel tot kansen, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten.Het werd uiteindelijk 16-13 voor OZC. In de eindfase van de wedstrijd eiste de scheidsrechter nog een belangrijke rol op. Door het onnodig uitdelen van een gele kaart aan Arnold Tromp en een rode kaart aan Arjan de Haas accentueerde hij zijn zeer magere optreden van die middag.

Door het verlies van zaterdag kan HKC zich geen misstap meer permitteren. Er zal a.s. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Futura meer vechtlust en slimheid moeten worden getoond om de punten in Hardinxveld te laten. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur en HKC kan de steun van het publiek hard gebruiken.