HKC moet punten aan Pernix laten

In een ongemeen spannende competitie moest HKC afgelopen zaterdag haar koppositie verdedigen tegen één van de drie achtervolgers, het Leidse Pernix. Met één punt voorsprong op deze ploeg én op Sparta Nijkerk en Excelsior wist HKC wat het te doen stond, namelijk voor eigen publiek winnen van Pernix. De ingrediënten voor een mooie partij korfbal zijn bij een dergelijke rivaliteit meestal wel aanwezig, maar zaterdag was de stormachtige wind, die dwars over het veld stond, spelbreker om er daadwerkelijk een goede wedstrijd van te maken. De spanning vergoedde hierbij veel, waarbij Pernix bijna de gehele wedstrijd op voorsprong stond, HKC lange tijd op het vinkentouw bleef zitten, maar in de slotfase moest toezien dat de gasten in de slotfase verdiend de beide punten opeisten.

HKC opende via captain Emiel Deventer de score, maar een Pernix dame wist via een goed genomen vrije bal snel te egaliseren. Van afstand nam de BMN-ploeg via Niels Deventer opnieuw een voorsprong, waarna Pernix al liet blijken niet voor niets naar Boven-Hardinxveld te zijn gekomen en zij draaiden de rollen om via twee treffers. Na een nieuwe gelijkmaker van Emiel Deventer kwam er vervolgens enige tekening in de strijd. Pernix wist via kort combinatiespel, waarbij veel gerouleerd werd, een veldoverwicht op te bouwen en dat resulteerde ook in doelpunten. Pernix wist uit te lopen naar 3-6, waarbij het jammer was dat HKC enkele korte kansen niet wist te benutten. In de laatste tien minuten voor rust viel Pernix terug en HKC wist daar via Mariëlle de Waal en Esther de Groot van te profiteren en terug te komen naar 5-6. Met deze ruststand bleef dus alles open voor het tweede bedrijf.

Toen Niels Deventer direct na rust de gelijkmaker produceerde was de spanning weer helemaal terug en volgde een fase waarin de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Pernix wist telkens een voorsprong te nemen, maar HKC wist tot 9-9 steeds weer aan te klampen, waarbij de Hardinxveldse doelpunten uit handen kwamen van John den Dunnen (2x) en Kees Baks. Juist toen HKC aantoonde verdedigend het korte combinatiespel van Pernix onder controle te hebben, wist de Leidse ploeg met enkele verre schoten een voorsprong te nemen en toen daar nog een nieuwe treffer, eveneens van grote afstand aan werd toegevoegd en de stand op 9-13 kwam, was de wedstrijd beslist. Ondanks enkele wissels aan HKC-zijde en nog twee goals in de slotfase van de hardwerkende Kees Baks kon HKC het tij niet meer keren. Bij het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Ronald Geel uit Soest stond er een 11-13 score op de borden en daarmee kwamen de punten terecht bij de ploeg die daar het meeste aanspraak op maakte.

HKC 2 speelde eveneens tegen Pernix en wist via een 20-11 zege het kampioenschap binnen te halen en daarmee promotie naar de Overgangsklasse te realiseren, wat na de titel in de zaal een uitstekende prestatie is voor het team van trainer/coach Robert Bras.

A.s. zaterdag spelen HKC 1 en 2 in Oegstgeest tegen Fiks en vooral voor het eerste team is het zaak om punten te pakken om zodoende nog een rol te kunnen spelen in de eerste klasse waar wekelijks de kansen keren.

HKC moet punten aan Pernix laten

Foto’s van deze wedstrijd, de kampioenswedstrijd HKC 2 – Pernix 2 en een andere kampioenswedstrijd HKC 6 – ZKV 3 zijn te vinden in de Picasa/Google+ fotogallerij van HKC.