HKC moet koppositie aan De Meeuwen laten

HKC is er in de topper tegen De Meeuwen niet in geslaagd de koppositie in de Overgangsklasse voor zich op te eisen. Nadat HKC in 18 achtereenvolgende veldwedstrijden ongeslagen was gebleven, moesten de Hardinxvelders op eigen veld haar eerdere erkennen in haar concurrent.

Na afloop werd vooral de vraag gesteld wat… als… Wat zou er gebeurd zijn als een overtreding van Niels Deventer na een half uur spelen niet met rood zou zijn bestraft. Na een aarzelende start was HKC weer helemaal teruggekomen in de wedstrijd en had een grote achterstand bijna weggepoetst: 10-11. Toen werd een overtreding van Niels Deventer door arbiter Jeffrey Onstwedder met een discutabele directe rode kaart bestraft, een beslissing die bij menigeen nogal verwondering wekte. Het bleek wel het kantelpunt in de wedstrijd, want de Meeuwen maakte van de consternatie gebruik door toch nog met een ruime 10-14 stand te gaan rusten.

In het begin speelde HKC wat krampachtig, miste in de 1e minuut een strafworp en ook enkele korte kansen bleven onbenut. De Meeuwen had minder last van plankenkoorts en de Puttenaren slaagden erin om binnen zeven minuten een 0-5 voorsprong op te bouwen. Niels Deventer scoorde hierna het eerste HKC-doelpunt, waarna de Novafrontploeg mee ging scoren en na een 4-8 tussenstand meer druk ging zetten op haar tegenstander, wat resulteerde in de eerder gememoreerde 10-11 tussenstand, waarna het kantelpunt in de wedstrijd volgde.
Vervolgens kwam Stefan in de Groot in het veld voor de verbannen Niels Deventer, maar het ritme bij HKC bleek volledig verstoord. De Meeuwen profiteerde hier slim van en slaagde erin de ruststand naar 10-14 te tillen.

In de tweede helft bleek de wedstrijd al snel geen wedstrijd meer en de gasten slaagden er in de voorsprong uit te bouwen naar 10-16. HKC richtte zich nog wel op, Arie de Rooij en Lotte Scherstra kwamen nog binnen de lijnen en namen ook nog deel aan de doelpuntenproductie. Een heuse topper, waarbij spanning een belangrijk ingrediënt is, werd het echter niet meer. HKC drong nog wel wat aan, gaf de score nog wel een draaglijker aanzicht: 20-23, maar bleef met name door het moment n de eerste helft met een kater achter.

De HKC-goals kwamen op naam van: Tjeerd Gort (5), John den Dunnen en Niels Deventer (ieder 3), Esther de Groot, Annelies Kop en Jaïr Korf de Gidts (ieder 2) en Lotte Scherstra, Stefan de Groot en Arie de Rooij (ieder 1).

HKC 2 wist tegen De Meeuwen 2 wel de punten in eigen huis te houden met een overduidelijke 19-11 overwinning.

A.s. zaterdag speelt de HKC-selectie weer thuis tegen Amicitia 1 en 2 uit Vriezenveen. Winst voor zowel één als twee houdt voor beide teams goede perspectieven voor het vervolg van de competitie.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Fotocollage van de wedstrijd