HKC moet hard werken voor winst op SKF

Ook in de derde wedstrijd van het zaalseizoen bleef HKC zonder puntverlies, maar tegen SKF uit Veenendaal ging dat niet zonder slag of stoot. Weliswaar startte HKC sterk, bleef het heel de wedstrijd aan de leiding, maar kon toch niet de spanning uit de wedstrijd halen door een definitief gat te slaan. Het publiek was daarmee uiteindelijk de grote winnaar, want een volle sporthal Het Dok werd tot het eind geboeid.

HKC, dat startte met Lotte Scherstra en Tjeerd Gort op de bank, kwam als een komeet uit de startblokken en binnen twee minuten stond er al een 4-0 voorsprong op het bord, met vier verschillende doelpuntenmakers. SKF wist snel tweemaal wat terug te doen, maar HKC repareerde weer naar 6-2. Toch kregen de gasten steeds meer vat op de thuisploeg en kreeg de wedstrijd een meer gelijk opgaand verloop. Het gul strooien met strafworpen door scheidsrechter Wolfgang hielp SKF hierbij, uiteindelijk mochten zij acht keer op de stip plaatsnemen, waar de drie strafworpen van HKC schril tegen afstaken. Het weerhield de Hardinxvelders er echter niet van een uiterst productieve eerste helft neer te zetten. HKC scoorde weer over alle schijven en voor SKF was het, ondanks hun tactiek van achter  verdedigen, lastig om de dadendrang van de thuisploeg te beteugelen. Gedurende de gehele eerste helft bleef er een marge van vier à vijf doelpunten om tenslotte met een 17-13 stand de rust in te gaan.

De eerste fase na rust was voor HKC en de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen liep binnen acht minuten uit naar 22-17. Deze marge bleef een vijftal minuten intact maar toen begon SKF van lieverlee van de veilige voorsprong af te knabbelen. HKC werd aanvallend wat nonchalanter en ook verdedigend was men niet scherp genoeg. SKF heeft dan genoeg kwaliteiten om daar van te kunnen profiteren en dat deden zij dan ook en kwamen halverwege de tweede helft terug tot een verschil van vier punten. HKC had het moeilijker om tot scoren te komen en de gasten zagen mogelijkheden om de wedstrijd een wending te geven. In de slotfase werd het dan ook nog spannend toen SKF de achterstand terugbracht tot 25-23. Het was echter de sterk spelende captain John den Dunnen (schotpercentage 46%) die met twee one handers de wedstrijd besliste, waarna de wedstrijd bij 27-24 werd afgefloten.

Door deze overwinning blijft de Novafront-Klop Watersport ploeg koploper, samen met De Meeuwen uit Putten dat ook haar derde zege in successie boekte.

Scores van HKC kwamen uit handen van: Corné Troost (7), John den Dunnen (6), Annelies Kop, Rianne Swets, Eliza Roest, Stefan den Breejen (ieder 3) en Esther de Groot en Kelly de Bruin (ieder 1).

A.s. zaterdag reist HKC naar Amstelveen, voor de wedstrijd tegen het voor de Hardinxvelders vrij onbekende KVA. Deze ploeg is nog puntloos, maar is sterker dan de huidige positie nu doet vermoeden. Van onderschatting van deze tegenstander door HKC mag dus zeker geen sprake zijn. Aanvang van dit duel in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen is 16.20 uur.

Doelpunten HKC in de wedstrijd