HKC moet diep gaan voor koppositie

Afgelopen zaterdag speelde HKC de uitwedstrijd tegen SDO uit Kamerik met maar één doel: de koppositie bemachtigen! Toch leek het er in eerste instantie op dat juist SDO deze voor de neus van HKC zou wegkapen. Gelukkig ontwaakte de ploeg van Harry Kelderman vroegtijdig, waardoor zij nu alleen aan kop gaat met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd werden alle zaken nog een keer op een rijtje gezet. "SDO is een ploeg die we niet moeten onderschatten. Zie het voorbeeld van GKV, die hier mede door de entourage (kleine hal, nadrukkelijk aanwezig publiek) werden uitgeschakeld", aldus coach Harry Kelderman. Aan HKC dus de taak om scherp te spelen en SDO al in de beginfase de genadeslag te geven. Helaas ging deze korfballes voor de Rabobank-formatie niet op. Na een kwartier te hebben gespeeld, keek HKC al tegen een 5-1 achterstand aan. Ook het tweede gedeelte van de eerste helft was voor het meegereisde HKC-publiek niet aantrekkelijk om naar te kijken. Korte aanvallen van HKC, goed verdedigend werk van SDO en een instelling die vooraf niet was besproken zorgden voor een 9-4 ruststand.

In de rust was het aan de coach de ploeg scherp te krijgen om het hier niet op een blamage te laten aankomen. Dit was hem uitstekend gelukt, want de tweede helft was het weer dat HKC dat vorige week Tjoba met lege handen naar huis stuurde.

Al na één minuut spelen scoorde Astrid Andriessen het vijfde doelpunt voor HKC. Vervolgens waren het Menno Bakker, Arnold Tromp en 2x Astrid Andriessen die de wedstrijd weer volledig opengooide: 9-9. Vanaf dat moment voltrok zich een spannende aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide ploegen niet voor elkaar wilde onderdoen. SDO wist tot 13-12 steeds aan de leiding te blijven, maar door doelpunten van Arnold Tromp, Francis Kraaijeveld en Arjan de Haas wist HKC voor het eerst met 14-16 voor te komen. Vanaf dat moment was het aan SDO de beurt achter de feiten aan te lopen. Mede dankzij het geniale aangeven van Esther Both, kon er een mooie 15-17 op het scorebord genoteerd worden. In een laatste poging toch nog een puntje te pakken
( 17-17), was het de goed spelende Arnold Tromp die definitief met de ploeg uit Kamerik afrekende:
17-18! De koppositie was een feit!

Aanstaande zaterdag speelt HKC om 19.30 uur in de Wielewaal tegen Merwede.
In deze streekderby zal HKC met veel steun van het publiek proberen haar koppositie te handhaven.