HKC moeizaam naar remise

Na de mislukte seizoensopening tegen EKVA in Almere, moest HKC de thuiswedstrijd tegen Velocitas uit Leiderdorp aangrijpen om tot de eerste puntenwinst te komen in deze zaalcompetitie. Helaas moesten Menno Bakker en Arnold Tromp vanwege blessures verstek laten gaan; voor hen waren Stephan de Boon en Arjan de Haas de vervangers.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Velocitas 1Ondanks de noodzakelijke wijziging in de opstelling kwam HKC goed uit de startblokken, wist een 2-0 voorsprong te nemen om vervolgens halverwege de eerste helft met 6-3 aan de leiding te gaan. Tot dan gaf HKC de toon aan in de wedstrijd en moest Velocitas toezien hoe de Hardinxvelders steeds de aanval zochten. Steeds meer kwam echter het lage schotpercentage bij HKC naar voren, want hoewel men de vijandelijke korf bleef bestoken was de zuiverheid ver te zoeken. Velocitas putte hieruit moed en had veel minder mogelijkheden nodig om tot scoren te komen. Bij rust hadden de gasten een gelijke stand bereikt en voor de tweede helft lag de wedstrijd weer helemaal open.

Na rust ging het spel verder zoals het zich ook in de laatste fase voor rust had ontwikkeld: HKC dat meer in de aanval was, maar daarbij onzuiver bleef in de afwerking en Velocitas dat uit het kleinere aantal mogelijkheden wel wist te scoren, waardoor een 7-10 stand op het scorebord kwam. Bij HKC kwamen Marlies Bommeljé en Thomas aan de Wiel in de ploeg voor Francis Tromp en Emiel Deventer om te trachten nieuw élan in het team te brengen. HKC ging, zonder daarbij goed te spelen, wel weer scoren en wist daardoor terug te komen in de wedstrijd. In de slotfase, kwam Ruud aan de Wiel bij HKC Stephan de Boon nog vervangen, nadat laatstgenoemde de ploegen via een strafworp naast elkaar had gebracht. In de laatste minuten hadden beide ploegen nog mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken, maar het einde kwam met een gelijke 12-12 stand, welke uitslag het meest recht deed aan de krachtsverhoudingen. De HKC-goals kwamen op naam van: Niels Deventer 6, Arjan de Haas 4 en Stephan de Boon 2.

A.s. zaterdag reist HKC naar Linschoten om het onbekende LUNO te bestrijden, welke ploeg nog geen punten wist te vergaren. Voor HKC is het zaak om het vizier scherper te stellen en de eerste winst in de zaalcompetitie te boeken.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20111119HKC1Velocitas1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}