HKC mist de Spirit in eindfase en verliest een punt

HKC moest vanmiddag aantreden tegen Spirit uit Voorthuizen. Spirit was op voorhand van deze competitie gebombardeerd als een van de favorieten voor de titel en had vorige week toch wel verrassend verloren van het eveneens van buitenaf versterkte Noviomagum. Een belangrijke pion van Spirit, te weten Josina van den Bosch was geblesseerd geraakt en is voor lange tijd uitgeschakeld en dat was toch wel een aderlating voor deze ploeg.

HKC 2 had voor de wedstrijd van HKC 1 voor het eerst de punten weten te pakken van Oranje Wit 2 en het HKC publiek was weer in grote getale opgekomen om ook de wedstrijd van HKC 1 te kunnen aanschouwen.
HKC startte voortvarend en liet er geen gras over groeien. Binnen no-time keek Spirit tegen een 3-0 achterstand aan via Niels Deventer, Stefan den Breejen en Annelies Kop. Toch bleek ook Spirit over veerkracht te beschikken en ging het gelijk op tot vlak voor de rust. Het werd een tijd stuivertje wisselen tot 9-9. HKC wist toch de eindfase goed uit te spelen en pakte zo met de rust een 12-10 voorsprong, die verdiend was kijkend naar het spelbeeld op dat moment.

Aan het begin van de tweede helft bleek dat HKC scherper voor de dag kwam dan Spirit en breidde het de voorsprong gestaag uit. Er werden een lange aanvallen gespeeld en de juiste keuzes gemaakt, HKC had de overhand en liep uit naar 15-11. HKC probeerde lang om het gat naar 5 punten te krijgen, maar die stap kon niet worden gezet. Spirit voerde wat wissels door en HKC ging gehaaster spelen. Tot 10 minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. HKC behield een 4 punten voorsprong, alleen verzuimde in de aanval nog meer de rust te bewaren. Spirit kwam op 3 punten en rook bloed. Zo kwam Spirit steeds dichterbij en kwam het met nog 1 minuut te spelen op 1 punt.
Een onbegrijpelijke vrije bal gegeven door de scheidsrechter op nog een paar seconden te spelen, werd benut door Spirit en zo stond het weer gelijk 18-18, met nog een paar seconden op de klok. De bal kwam nog een keer in de aanval en onder de korf scoorde Stefan den Breejen nog in of na het fluitsignaal, maar de scheidsrechter beoordeelde dat het buiten de tijd was en zo gaf HKC de winst weg in de slotseconden.

Een ultieme kans om vroeg in de competitie op 4 punten voorsprong te komen van de favoriet Spirit en de winst had ook terecht geweest. De andere koploper Noviomagum verloor, en zo staat HKC dus alleen op kop na 3 wedstrijden. Het blijkt wel dat in deze competitie de onderlinge verschillen klein zijn en dat beloofd wekelijks spannende wedstrijden.
Volgende week weer een lastige wedstrijd, te weten uit bij ODIK in Barneveld dat op een punt afstand van HKC volgt.

Scores HKC: Annelies Kop 4, Niels Deventer 4, Stefan den Breejen 4, Esther de Groot 2, Emiel Deventer 2, Kelly de Bruin 1, Rianne Swets 1.