HKC mist afronding Meervogels

Boven-Hardinxveld – Afgelopen zaterdag speelde HKC haar vierde wedstrijd van het veldseizoen tegen het uit Zoetermeer afkomstige Meervogels. De ingrediënten voor een spectaculaire wedstrijd waren zeker aanwezig, aangezien Arnold Tromp en zijn vrouw/teambegeleider Mirella Tromp eerder deze week de trotste ouders zijn geworden van hun dochter Lente! Toch was het HKC dat in de eerste tien minuten van de wedstrijd op drie doelpunten achterstand kwam te staan en dit gedurende de wedstrijd niet meer heeft kunnen herstellen: 11-14.

De formatie van Harry Kelderman kende wisselende momenten, waarin vooral de afronding van veel gecreëerde kansen problemen opleverde. Pas in de dertiende minuut wist Arjan de Haas het eerste doelpunt voor HKC te maken. In diezelfde minuut scoorde ook Meervogels, waardoor het gat van drie doelpunten in stand bleef. Door twee belangrijke doelpunten van Menno Bakker en Arjan de Haas kreeg HKC het vertrouwen terug, maar al snel wist Meervogels dit weg te nemen, door het verschil weer op drie te brengen. Een doorloopbal van Arnold Tromp, een schot van Menno en een vrije bal van Arjan de Haas brachten de russtand uiteindelijk op 6 tegen 9.

In de tweede helft van de wedstrijd leek een belangrijke omdraaibal van Arjan de Haas HKC terug in de wedstrijd te brengen, maar door eenzelfde bal door te laten, bleef het verschil op drie. Astrid Andriessen en de ingebrachte Stephan de Boon scoorden kort op elkaar, waardoor het verschil kleiner werd.. Meervogels hield echter stevig vast aan de voorsprong van drie en scoorde haar twaalfde doelpunt. Het tiende en elfde doelpunt werd wederom gemaakt door Menno en Astrid, wat de eindstand op 11-14 bracht.

Volgende week speelt HKC wederom thuis nl. tegen Albatros. Het is duidelijk dat er dan twee punten gepakt moeten worden. Hoe HKC dit gaat doen, ziet u volgende week.