HKC mengt zich in titelstrijd

Voor HKC was het afgelopen zaterdag belangrijk om wederom de winst te pakken om de achterstand op koploper SDO niet groter te laten worden. Daarbij moest HKC dan hopen dat de koploper zelf puntverlies zou lijden. Het werd voor HKC een prima dag. Zelf wist men in en tegen Maassluis met 11-12 tot winst te komen en SDO moest de punten in Voorburg bij VEO achterlaten. Hierdoor is HKC nog één punt van SDO verwijderd en dat biedt perspectieven met nog vier wedstrijden te gaan.

 

HKC, met Ruud aan de Wiel in de ploeg voor de geblesseerde Arnold Tromp, kwam wat stroef uit de startblokken. Nadat de thuisclub de score had geopend duurde het tot de tiende minuut voordat Emiel Deventer uit een strafworp kon nivelleren.
Daarna nam HKC het initiatief en de tweede aanval had via een loepzuivere Marlies Bommeljé snel een 1-3 voorsprong voor de Hardinxvelders gerealiseerd. En HKC ging goed door, wat in de 21e minuut een wel enigszins geflatteerde 1-6 stand tot gevolg had. Maassluis kwam echter sterk terug en naderde HKC tot 5-6, waarna Tim Sterrenburg net voor rust een belangrijke treffer produceerde en de ploegen met een 5-7 stand aan de thee zette.

In de eerste aanval na rust zorgde Emiel Deventer meteen voor 5-8, maar Maassluis leek zich nu beter op haar opponent te hebben ingesteld, ze zorgde voor een straffer verdediging, waar HKC het behoorlijk moeilijk mee had. De thuisclub bouwde aan een overwicht en hoewel de doelpunten duur waren, kwamen zij na een kwartier in de tweede helft naast HKC: 8-8. Nadat Menno Bakker HKC nog op voorsprong bracht was het toch weer Maassluis dat gemakkelijker de korf wist te vinden. Bij HKC ging het veel moeizamer en toen Maassluis een 11-9 voorsprong nam leek Hardinxvelds succes ver weg. De ploeg richtte zich echter weer op. Eerst schoot captain Francis Tromp van ver raak en vervolgens verzilverde Emiel Deventer een strafworp, nadat hij bij herhaling door zijn tegenstander stevig was aangepakt. Trainer-coach Dick van Houwelingen wisselde Tim Sterrenburg voor de Arno den Breejen en dat bleek en gouden greep. Met Ruud aan de Wiel voor de korf en de sterke reboundkracht van Den Breejen ging HKC vol voor de winst en die tactiek was succesvol toen Aan de Wiel enkele minuten voor tijd te beslissende 11-12 binnenschoot. Vervolgens wist HKC de resterende tijd goed uit te spelen en zodoende belangrijke punten te incasseren.

De HKC-goals kwamen uit handen van: Marlies Bommeljé en Emiel Deventer (3), Francis Tromp en Menno Bakker (2) en Tim Sterrenburg en Ruud aan de Wiel (1).
A.s. zaterdag is er geen competitieprogramma en op 28 april speelt HKC thuis tegen KOAG uit Krimpen aan de IJssel, waarbij de belangen voor HKC wederom groot zijn.