HKC legt in 1e helft basis voor uitstekende winst

HKC trof afgelopen zaterdag nummer 3 van de ranglijst Luno uit Linschoten in de thuiswedstrijd in sporthaal de Wielewaal.
Met in het achterhoofd de nederlaag uit in Linschoten nog in gedachten was op voorhand bekend dat dit geen gemakkelijke middagvoor HKC zou gaan worden.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Luno 1 Coach Dik van Houwelingen begon de wedstrijd met Arnold Tromp, Niels Deventer, Marlies Bommeljé en Esther Bot in het 1e aanvalsvak en met Emiel Deventer, Arjan de Haas, Francis Tromp en Esther de Groot in het 1e verdedigingsvak. Het 1e wapenfeit kwam op name van Luno welke al snel de 0 – 1 op het scorebord liet aantekenen. Tot de 2-2 tussenstand wist Luno steeds op voorsprong te komen en was het HKC wat in de achtervolging moest. Na deze tussenstand werd, door doelpunten van Niels Deventer en Marlies Bommeljé, het eerste gaatje geslagen en kwam HKC op een 4-2 voorsprong. Na deze 2 doelpunten wist Luno nog aan te haken tot 4-3, waarna HKC gas gaf en in een tijdsbestek van 10 minuten uitliep naar een voorsprong van 11-3. HKC was in deze eerste helft heer en meester en liet met snel en vloeiend aanvalsspel de ene na de andere treffer noteren.
Met een 15-6 tussenstand floot de uitstekend fluitende scheidsrechter W. Hoekwater voor het rustsignaal en hing een monsterscore in de lucht.

Kort na rust was het weer HKC wat de score opende door middel van een afstandsschot van Niels Deventer en leek HKC verder te gaan met waar het voor de rust eindigde. Gesteund door de comfortabele voorsprong werd toch onbewust een klein stapje terug gedaan, en waren de doelpunten in de eerste 20 minuten van het 2e bedrijf schaars. Na 50 minuten stond na doelpunten van Arjan de Haas, Niels Deventer en Arnold Tromp een tussenstand van 19-9 op het scorebord.
In de laatste 10 minuten ging het tempo weer omhoog en het in ruime mate opgekomen thuispubliek ging er nog eens goed voor zitten. Om en om scorend wisten beide ploegen een leuk einde aan de wedstrijd te maken, en floot scheidsrechter Hoekwater bij een 23-13 eindstand voor de laatste maal. Door de uitstekende eerste helft waarin HKC duidelijke de bovenliggende partij was werd de basis gelegd voor een prima thuisoverwinning.
Koplopers EKVA en Futura maakte beiden geen fout waardoor het gat met deze koplopers 4 punten bleef. HKC volgt samen met Luno op een gedeelde 3e plaats. Met nog 4 wedstrijden te gaan is er echter nog niets beslist in deze poule.
Aanstaande zaterdag speelt HKC de uitwedstrijd tegen naamgenoot HKC uit Utrecht.

De doelpunten deze wedstrijd werden gemaakt door:
Niels Deventer 6x, Arnold Tromp 5x, Arjan de Haas 4x, Marlies Bommeljé 3x, Francis Tromp en Esther Bot beiden 1x.

Fotoverslag

Op de fotopagina zijn ook de foto’s van de wedstrijd HKC 2 – Sporting Trigon 2 te vinden.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120128HKC1Luno1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij