HKC laat punten liggen in Haarlem

Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van HKC af naar Haarlem om te spelen tegen Rapid. In het grote Kennemer sportcentrum kon HKC niet voorkomen dat Rapid na een gelijk opgaande eerste helft, na de rust een voorsprong pakte die onoverbrugbaar bleek.

Na de wedstrijden tegen Velocitas en HKC Utrecht trof HKC zaterdag weer een onbekende tegenstander. Zowel Rapid als HKC heeft als doelstelling de bovenste plaats en het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

De eerste fase was voor de ploeg uit Hardinxveld. Met een afstandsschot zorgde Francis Tromp voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Rapid kon echter snel de stand middels een strafworp gelijk trekken en kwam even later ook op een 2-1 voorsprong. Menno Bakker bracht de stand op 2-2 en door een benutte vrije bal kwam HKC op 2-3. Gedurende de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Net voor rust kwam Rapid echter op twee punten voorsprong. Met een stand van 10-8 vertrokken beide ploegen naar de kleedkamer.

Al in de eerste minuut in de tweede helft verkleinde Niels Deventer het verschil met een zuiver schot. Daarna volgden echter vier doelpunten op rij door de heren van Rapid. Het lukte HKC vervolgens niet om dichterbij te komen. Ruud aan de Wiel werd in de slotfase nog ingezet voor wat extra aanvalskracht, maar dit mocht niet meer baten. De wedstrijd eindigde in 19-15 voor de ploeg uit Haarlem. Dit was een domper voor HKC en HKC is er daarom op gebrand om de wedstrijd van aankomende zaterdag te winnen. De tegenstander is Merwede uit Sliedrecht en de wedstrijd begint om 17.30 thuis in de Wielewaal. Supporters, komt allen en laat je horen!