HKC laat punten in Tilburg achter

HKC sloot de zaalcompetitie 2012-2013 afgelopen zaterdag af in Tilburg in een wedstrijd waarbij voor zowel Tilburg als HKC geen belangen meer op het spel stonden. Vraag was dan ook of beide ploegen voldoende inspiratie hadden om er nog een attractieve wedstrijd van te maken.

Tilburg wilde er, voor eigen publiek, wel voor gaan maar HKC slaagde er niet in voor een spannende wedstrijd te zorgen. Met name een matige eerste helft zorgde er voor dat HKC al snel op een redelijke achterstand kwam te staan, welke zij in het vervolg van de wedstrijd niet meer goed wist te maken.

Moment in de wedstrijd Tilburg 1 - HKC 1

In de eerste fase van de wedstrijd ontliepen beide ploegen elkaar nog weinig en na tien minuten stond er een schamele 2-2 tussenstand op het bord. Toen plaatste de thuisclub echter een demarrage en kon uitlopen naar 7-2. HKC moest het echte antwoord hierop schuldig blijven. Het heilige uur ontbrak en via een 10-3 score werd de ruststand bereikt met een 12-6 stand.

Na rust leek de wedstrijd op een dezelfde voet verder te gaan toen Tilburg uitliep naar 14-6, maar dat werd HKC toch te bar. Het was toen de beurt aan HKC om het heft in handen te nemen en met goed uitgevoerde aanvallen wisten zij de marge aanzienlijk te verkleinen. Na een kwartier in de tweede helft was de achterstand teruggebracht naar 14-11. Tilburg tonde toen aan niet voor niets de tweede plaats op de ranglijst te bezetten. Zij kregen weer de grip op de wedstrijd terug en via een dubbelscore kwamen zij op 16-11, waarmee de wedstrijd wel was beslist. In de laatste fase werd de eindstand nog op 18-12 bepaald.

De BMN-ploeg ziet terug op een moeizaam zaalseizoen, waarin het eerste klasse schap werd gecontinueerd en de winst zit in het feit dat een aantal jongere spelers konden worden ingepast en de nodige ervaring hebben opgedaan om verder de lijn omhoog te volgen. Tegen Tilburg kwamen de Hardinxveldse doelpunten uit handen van: Emiel Deventer (4), Tim Sterrenburg (3), Francis Tromp en Marlies aan de Wiel (ieder 2) en Tomas aan de Wiel (1).

 

De hervatting van de veldcompetitie is op 30 maart a.s. en HKC ontvang dan koploper Maassluis in Boven-Hardinxveld.

Fotoverslag

{oziogallery 696}

Foto’s : M. de Rooij & A. Verschoor

 

Fotoverslag Tilburg 2 – HKC 2

{rss uri=https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/106572055347652668764/albumid/5853737880344046929?alt=rss&kind=photo&hl=nl limit=120}

Foto’s : M. de Rooij