HKC laat punten bij Amicitia

Voor de laatste uitwedstrijden reisde de HKC-selectie naar het verre Vriezenveen om daar Amicitia te bekampen. De belangen lagen daar voornamelijk bij het reserveteam, dat nog één punt nodig had om haar plaats in de reserve eerste klasse veilig te stellen. Met de algemeen reserves Lotte Scherstra, Stefan den Breejen en Mark Klop  in de basis leverde HKC 2 een puike prestatie door met duidelijke 8-20 cijfers haar missie te volbrengen. Voor HKC 1 stonden er geen belangen meer op het spel, maar tegenstander Amicitia  had nog wel punten nodig om een beslissingsduel voor degradatie te ontlopen. In de eerste helft ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij HKC steeds wel de leiding had, maar niet echt kon weglopen van de thuisclub. De warmte speelde beide ploegen ook parten en daardoor werd het een wat gezapige partij, waarbij HKC ook nog eens een laag schotpercentage toonde. Esther de Groot moest zich vanwege een rugblessure al snel laten vervangen door Lotte Scherstra, die daardoor bijna twee volledige wedstrijden tussen de lijnen stond. Net voor rust liet HKC een voorsprong van twee punten schieten en zochten beide ploegen met 9-9 de kleedkamers op.

Na rust kwam HKC snel op 9-10, maar even snel had Amicitia de stand weer gelijk getrokken. Tjeerd Gort verliet vervolgens geblesseerd het veld en voor hem kwam Arie de Rooij in de ploeg. Amicitia nam een 12-10 voorsprong, waarna HKC verder ging doorwisselen. Annemiek van Run, Stefan den Breejen en Alexander de Rover kwamen nog in het veld voor Kelly de Bruin, Niels Deventer en John den Dunnen, waardoor iedere selectiespeler, met uitzondering van de geblesseerde Stefan de Haas, deze zaterdag in het veld kwam. Amicitia ging ondertussen wel door met het opvoeren van de score en zorgde er uiteindelijk met een ruime 20-14 zege voor dat zij ook volgend jaar verzekerd zijn van het spelen in de Overgangsklasse.

Voor HKC scoorden: John den Dunnen (3) Rianne Swets en Jaïr Korf de Gidts (ieder 2), Tjeerd Gort, Niels Deventer, Esther de Groot, Kelly de Bruin, Annelies Kop, Annemiek van Run en Alexander de Rover (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC om 15.30 uur haar laatste wedstrijd van dit seizoen tegen ASVD uit Dronten en zal daarbij het publiek nog een goede wedstrijd willen voorschotelen en de tweede plaats op de ranglijst willen vasthouden. De wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de reserves van HKC en ASVD.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=maugo3ZXY6E”