HKC laat punten achter bij Maassluis

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de uitwedstrijd tegen Maassluis op het programma. Om de aansluiting met koploper Tweemaal Zes niet te verliezen, moest er gewonnen worden. Maassluis had hier echter andere gedachten over. Aan het einde van de wedstrijd, waarin HKC nooit echt op gang kwam, stond er een 13-10 eindstand voor Maassluis op het scorebord.

HKC wist van tevoren dat de uitwedstrijd bij Maassluis een lastige zou worden. Een week eerder had Maassluis een gemakkelijke overwinning op Swift behaald. Desondanks kwam HKC niet goed uit de startblokken. Het was Maassluis dat de score opende. De doelpunten waren, voornamelijk in de eerste helft, schaars. Vaak was de bal na één schot de aanval al weer uit en er werden te veel plaatsfouten gemaakt. Beide ploegen gingen rusten met een 5-4 stand in het nadeel van de Hardinxvelders.

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. Even leek het of HKC dat ook ging doen. Na rust werd er meteen gelijk gescoord. Maassluis had echter meteen een antwoord. Zo ging het de hele tweede helft verder. Wanneer HKC weer op gelijke hoogte wist te komen, werd er door Maassluis direct weer een doelpunt gescoord. Coach Leon Kwakernaat bracht Arjan de Haas en Astrid Andriessen nog in de ploeg. Dit weerhield Maassluis er echter niet van om door te drukken. HKC verloor met 13-10 en zag het verschil met koploper Tweemaal Zes oplopen tot vier punten.

Het tweede team van HKC wist wel knap te winnen tegen Maassluis 2 en gaat dus nog steeds aan kop. Volgende week speelt HKC 1 in Goes tegen Tjoba.