HKC laat punt liggen

In een goed gevulde droge Wielewaal stond HKC afgelopen zaterdag tegenover
Vitesse/Mabelis uit Barendrecht. Dat Vitesse van plan was de koploper een moeilijke middag te bezorgen was meteen al duidelijk.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang.Het duurde redelijk lang voor het eerste doelpunt viel. Aan beide kanten werd namelijk stug verdedigd. Daarnaast had HKC wat pech in de afronding. Vitesse opende de score en vervolgens wist Menno Bakker tegen te scoren. Het initiatief lag echter bij de uitploeg die met goede combinaties en zuivere schoten telkens een kleine voorsprong pakte. HKC kon bijblijven door te scoren uit de dode spelmomenten en met name het tweede aanvalsvak had moeite om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen. De rust werd bereikt met een 8-8 tussenstand.

In de rust werd de geblesseerde Arno den Breejen vervangen door Stephan de Boon. Ook het begin van de tweede helft ging gelijk op. Bij een 12-12 stand leek HKC dan toch eindelijk het beslissende gaatje te slaan: schoten van Menno Bakker en Arnold Tromp brachten het verschil op 2: 14-12.

Vitesse ging er vol in. HKC kreeg in de slotfase diverse goede kansen middels gemiste doorloopballen, vrije ballen en zelfs een strafworp, maar verzuimde om het af te ronden. Daardoor kon Vitesse langszij komen in de laatste minuut middels oud-Deetos speler Remco den Otter en liet HKC een kostbaar punt liggen. Eindstand 14-14. HKC gaat nog steeds ongeslagen aan de leiding met 9 punten en 5 wedstrijden en kan zich na de kerstperiode gaan voorbereiden op het tweede deel van de zaalcompetitie waarbij het weer uit een ander vaatje moet gaan tappen om voor het kampioenschap te strijden.