HKC laat punt liggen bij KOAG

Na de belangrijke thuisoverwinning tegen Kinderdijk vorige week, stonden de korfballers van HKC op de tweede plaats met drie punten achterstand op de koploper Pernix. Wanneer HKC nog in de race wilde blijven voor de titel in Klasse 1F, moest er minimaal gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen KOAG. In een matige wedstrijd kwam HKC echter niet verder dan een 9-9 gelijkspel. Een teleurstellend resultaat.

Het belang van de wedstrijd van afgelopen zaterdag was voor beide ploegen groot. HKC wilde nog proberen aan te haken bij koploper Pernix. Tegenstander KOAG had de punten hard nodig om niet af te dalen naar de tweede klasse. Vaak zijn de wedstrijden waar de belangen groot zijn, niet de mooiste wedstrijden om naar te kijken en dat was zaterdag ook het geval.

Na vijf minuten opende Koag de score middels een strafworp. Arnold Tromp trok even later de stand weer recht met een afstandsschot. Een minuut later werd Robert de Haas gehinderd bij een mooie doorloopactie en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Deze strafworp werd door Astrid Andriessen verzilverd. Om en om wisten beide ploegen nog een aantal keer te scoren. Dit resulteerde in een 5-4 ruststand in het voordeel van KOAG.

In de rust gaf coach Leon Kwakernaat zijn ploeg de opdracht in de tweede helft scherper en nauwkeuriger te spelen. HKC kwam de tweede helft goed uit de startblokken. Direct na rust werd de stand gelijk. KOAG scoorde nog een keer terug, maar met drie doelpunten op rij van eenmaal Stephan de Boon en tweemaal Arnold Tromp kwam HKC op een voorsprong van 6-8.

Toen brak er voor HKC een doelpuntloze periode aan van een kwartier, terwijl KOAG nog wel een keer wist te scoren. De aanval stokte en Leon Kwakernaat greep in met een wissel. Ruud a/d Wiel kwam in het veld en wist drie minuten voor tijd een mooie doorloopbal te scoren. Met dit doelpunt leek HKC weer wat lucht te krijgen, maar dit bleek een illusie. KOAG had deze laatste fase van de wedstrijd het vizier op scherp staan en had slechts twee kansen nodig om op 9-9 te komen. Voor HKC was er toen nog te weinig tijd om nog een doelpunt te scoren. Een teleurstellend resultaat voor HKC dat nu gezakt is naar de derde plaats. Met vier punten achterstand op koploper Pernix en nog twee wedstrijden te spelen, is de kans op het kampioenschap slechts een theoretische kans.

Aanstaande zaterdag speelt HKC om 14.55 in de Wielewaal alweer de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. De tegenstander is Albatros uit Zwijndrecht. De spelers van HKC willen het thuispubliek nog eenmaal een mooie thuiswedstrijd voorschotelen voordat zij het veld weer op gaan. Het zou mooi zijn als u er ook bij bent.