HKC laat Kinderdijk kansloos

HKC deed afgelopen zaterdag goede zaken door de nummer 2 van de ranglijst, Kinderdijk in de eigen Wielewaal ruim te kloppen. In deze derby die normaal gesproken altijd garant staat voor spanning en strijd domineerde de ploeg van Leon Kwakernaat vanaf het beginsignaal en na 60 minuten stond er een afgetekende 18-11 stand op het scorebord.

HKC kent tot dusver een wisselvallig zaalseizoen. Tot afgelopen zaterdag werden er slechts 2 thuiswedstrijden gespeeld die beide gewonnen werden. In de 4 uitwedstrijden echter hadden de Boven-Hardinxvelders al 3 keer verloren, waaronder de laatste 2 wedstrijden tegen Maassluis en Tjoba waardoor het momenteel in de brede middenmoot staat. Kinderdijk daarentegen presteert zeer goed. Een keer werd er verloren van de onaantastbare koploper Tweemaal Zes, maar de overige wedstrijden werden gewonnen. Het massaal opgekomen publiek ging er goed voor zitten.

HKC opende furieus en zette direct de toon voor de rest van de wedstrijd. Schoten van Arnold Tromp en Menno Bakker leverden een 2-0 voorsprong op. De tweede aanval volgde dit voorbeeld. Francis Kraaijeveld werd eerst foutief afgestopt wat een strafworp opleverde, vervolgens schoot ze van afstand zelf de 4-0 binnen. Kinderdijk schoot weliswaar de 4-1 binnen, maar door schoten van Menno Bakker en Arjan de Haas werd Kinderdijk weer op grotere afstand gezet (6-1). HKC had voor rust duidelijk het betere van het spel. Het combineerde volop en met afwisselende aanvallen werden telkens andere mensen in stelling gebracht. Verdedigend werden de opdrachten goed uitgevoerd en tactisch de juiste keuzes gemaakt en Kinderdijk had zichtbaar moeite met deze strategie. De ploeg die vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar begon, was duidelijk zoekende naar de juiste wijze om het HKC moeilijk te maken. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een 8-3 stand.

Kinderdijk kwam beter uit de startblokken in de tweede helft en schoot binnen 3 minuten tweemaal raak, waardoor de wedstrijd weer open leek te zijn. Gelukkig kon HKC weer tegenscoren na een goed uitgespeelde aanval die Marieke van de Kuil afrondde met een doorloopbal. Bij een 10-6 stand miste Kinderdijk een strafworp en daarna zette HKC even aan en werd het beslissende gaatje geslagen. Drie schoten op rij van Menno Bakker, Arnold Tromp en Stephan de Boon brachten de stand op 13-6 en de wedstrijd was gespeeld met nog een kwartier te spelen. Beide ploegen lieten de teugels iets vieren en zodoende liep de score uiteindelijk nog tot 17-10. Sandra Advocaat scoorde uiteindelijk de laatste HKC-treffer waarna Kinderdijk voor de statistieken nog de 18-11 binnenschoot. Voor het publiek helaas geen spannende derby maar het zag wel een overtuigend acterende thuisploeg die vanaf het begin speelde om de punten in eigen huis te houden. HKC 2 won ook weer en heeft na een halve competitie nog steeds geen puntverlies geleden.

Voor volgende week staat er weer een mooie wedstrijd op het affiche: HKC-Tweemaal Zes. HKC ontvangt dus de koploper en zal er alles aan doen om er een mooi duel van te maken en om de gasten uit Maartensdijk het vuur aan de schenen te leggen. Iedereen is natuurlijk weer van harte welkom in Sporthal de Wielewaal.