HKC laat het afweten tegen Korbatjo

Vooraf werd de wedstrijd van HKC in Oud-Beijerland tegen Korbatjo gezien als een van de belangrijkste wedstrijden van dit zaalseizoen. Beide teams waren de competitie begonnen met twee overwinningen en de verwachtingen voor een goed duel waren dan ook hoog gespannen. De realiteit bleek echter anders; nimmer bereikte de wedstrijd een goed niveau en na een gelijk opgaande eerste helft wist de thuisploeg uiteindelijk verdiend met een 16-12 score op beide punten beslag te leggen.

In het begin werd snel duidelijk dat het een meer spannende dan fraaie wedstrijd zou worden, waarbij beide ploegen er moeite mee hadden de korf te vinden. Na eerste scores over en weer was het HKC dat licht de overhand had, waarbij John den Dunnen zijn ploeg aanvoerde en met mooie scores steeds aan de leiding hielp. Daar tegenover stond Korbatjo dat als team heel hecht in elkaar stak, posities goed verdeelde, lengteoverwicht goed benutte en daardoor in de loop van de eerste helft weer aanhaakte bij HKC. Het schot was bij HKC matig verzorgd, waardoor de BMN-ploeg er in de eerste helft niet in slaagde met een overwinning naar de kleedkamer te gaan. De schamele 7-7 ruststand toonde aan dat de ploegen het publiek niet echt wisten te vermaken.

Na de pauze wisten de ploegen eerst nog om en om te scoren, maar daarna plaatste Korbatjo een tussensprint en wist voor het eerst een voorsprong van twee punten te nemen. In deze fase brak de schotloosheid HKC op en Korbatjo kon hierdoor haar voorsprong gestaag uitbreiden naar 14-8. Het was een periode waarin HKC machteloos moest toezien hoe Korbatjo het spel dicteerde en de wedstrijd in feite besliste. Kees Baks deed via een dubbelscore wat terug, maar Korbatjo liet zich niet meer verrassen en wist het duel verder gecontroleerd uit te spelen. Uiteindelijk moest HKC met een 16-12 nederlaag genoegen nemen en de Hardinxvelders moeten daardoor voorlopig genoegen nemen met een klassering op het tweede plan. HKC 2 slaagde er tegen Korbatjo 2 wel in haar koppositie te consolideren en boekte een ruime 22-13 overwinning.

Doelpuntenmakers bij HKC waren: John den Dunnen (5), Kees Baks (4), Esther Bot, Emiel Deventer en Ruud aan de Wiel (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC om 15.45 uur in De Wielewaal tegen Movado uit Dordrecht en wil HKC deze competitie een rol van betekenis blijven spelen, dan zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de reserveteams van HKC en Movado.

Fotogallerij

Te zien op de fotopagina van deze site.