HKC laat het afweten tegen Antilopen

In de uitwedstrijd tegen Antilopen heeft HKC de punten in Leusden moeten laten, na een povere partij te hebben afgeleverd.
Omdat koploper de Meeuwen haar wedstrijd won, lijkt de strijd om de bovenste plaats hierdoor al in een vroeg stadium beslist. Bij HKC was wel het positieve bericht dat Esther de Groot en Stefan den Breejen na een half jaar blessureleed weer voor het eerst in de basis konden beginnen.

In de eerste helft had HKC veel moeite met het lengteoverwicht van de tegenstander en behaalde ook een ongebruikelijk laag schotpercentage. Hierdoor moest HKC van meet af aan in de achtervolging, want na een rappe 2-0 voorsprong raakte Antilopen in een flow en dicteerde de thuisploeg de wedstrijd. De HKC-spelers straalden weinig vertrouwen uit en Antilopen, dat afgelopen week nog een trainerswissel had doorgevoerd, profiteerde optimaal van het povere weerwerk dat HKC bood. Een 11-6 ruststand was een goede afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft.

Na rust leek HKC zich te herstellen, maar door slordigheden in de vorm van onnodige plaatsfouten kwam het aanvankelijk nog niet tot een Hardinxveldse inhaalslag. Trainer-coach John Spek trachtte met de nodige wissels de scherpte in het team terug te krijgen en in de loop van het tweede bedrijf slaagde hij daarin. HKC kroop stapje voor stapje dichterbij en van lieverlee werd het toch weer een wedstrijd. In de slotfase naderde HKC zelfs tot op één punt, maar Antilopen reageerde direct. Na een nieuwe aansluitingstreffer van HKC kreeg de Novafrontploeg wel voldoende kansen om naast en voorbij de tegenstander te komen, maar ook hier speelde de matige afwerking parten. Een nieuwe strafworp (waarvan Antilopen er maar liefst 10 mocht nemen) betekende de genadeklap voor HKC: 20-18. Hiermee bleven de punten verdiend bij Antilopen, dat op grond van de gehele wedstrijd het meest aanspraak kon maken op de winst.
Voor HKC scoorden:John den Dunnen (7), Tjeerd Gort (5), Mark Klop (3), Esther de Groot, Niels Deventer en Jaïr Korf de Gidts (ieder 1).

HKC 2 had wel succes tegen Antilopen 2 en boekte een nuttige 25-14 overwinning.
A.s. zaterdag speelt de HKC-selectie sinds enkele maanden op eigen terrein: om 15.30 uur speelt HKC tegen De Meervogels uit Zoetermeer en om 14.00 uur spelen de reserveteams van beide clubs tegen elkaar. De Meervogels promoveerde in de zaal naar de Hoofdklasse en het belooft dus een interessante krachtmeting te worden.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

(Video afkomstig van John Spek)