HKC koploper na overwinning op Excelsior

In deze poule waarin iedereen van elkaar wint, wist HKC wat het te doen stond. Een overwinning zou meer lucht betekenen en er zou zelfs weer om de koppositie gestreden worden. Het was droog en prima weer in Delft, alleen de wind maakte het lastig om tot heel goed korfbal te komen.

De thuiswedstrijd van HKC tegen Excelsior gaf HKC de winst in de laatste minuten uit handen en eindigde de wedstrijd in 16-16 na een ruime voorsprong vlak voor tijd. Excelsior heeft veel lengte en flink wat routine met name bij de heren dus HKC moest geduldig op zoek naar de kansen en was het afwachten hoe het in de verdediging zou gaan.

HKC begon de wedstrijd ook met de wetenschap dat Esther Bot zal stoppen met spelen, vanwege haar zwangerschap. Esther speelde goed, maar kreeg helaas niet een applauswissel daar was de wedstrijd te spannend voor.

Excelsior opende de score na een paar minuten, HKC antwoordde vrij snel door een goede loopactie van Esther de Groot die Kees Baks vanaf de stip koelbloedig benutte. HKC speelde niet bijzonder goed, maar wel met veel passie en felheid en nam via John den Dunnen en Emiel Deventer een 1-3 voorsprong. Nadat Excelsior via een vrije bal op 2-3 was gekomen scoorde Esther Bot via een mooie omdraaibal de 2-4. Excelsior kon daarna wat langer aanvallen door dat het vak met veel lengte in de aanval stond, het scoorde de 3-4 maar HKC wist vrijwel direct weer te antwoorden via een schot van Emiel Deventer 3-5. Excelsior kwam op 4-5 en in de tussentijd was er over en weer wat irritatie ontstaan door de soms onduidelijke beslissingen van de scheidsrechter, dat kwam een dame van Excelsior op een gele kaart staan. Het kwam het spel niet ten goede en er werd gerust met een 5-6 stand in het voordeel van HKC.

De tweede helft speelde HKC tegen de wind in was het onrustig in het zoeken naar de kansen. Excelsior begon sterk en maakte daar dankbaar gebruik van, geholpen door de lengte en het windvoordeel liep het uit naar een 9-6 voorsprong. HKC rechtte de rug en ging weer geduldiger spelen en dat ontaarde in scores van John den Dunnen 2x en Kees Baks 2x en HKC nam daardoor zelfs weer een voorsprong van 9-10. Excelsior kwam direct weer terug tot 10-10 en toen brak er een fase aan van bijna 10 minuten zonder doelpunten, beide ploegen probeerden de overwinning binnen te halen maar HKC was daarin de gelukkige maar ook de ploeg die daar het meeste recht op had gezien het spelbeeld. Eerst was het Kees Baks die vanachter de korf scoorde en daarna Niels Deventer die voor de bevrijdende 10-12 zorgde na een 1-2 met Kees Baks. Excelsior scoorde nog een stip in de laatste seconden en zo wist HKC de punten mee naar Hardinxveld te nemen, 11-12.

Over 2 weken wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen de huidig nummer 2 in klasse 1F: Pernix. Weet HKC deze wedstrijd te winnen dan heeft het zichzelf definitief veilig gespeeld en dan mag er over een eventueel kampioenschap nagedacht gaan worden. Het speelt daarna nog uit tegen de nummer 6 Fiks en als laatst een thuiswedstrijd tegen nummer 7 Tilburg.

Scores HKC: Kees Baks 5, John den Dunnen 3, Emiel Deventer 2, Esther Bot 1, Niels Deventer 1.

HKC koploper na overwinning op Excelsior