HKC komt tekort tegen Merwede

Voor HKC was het zaterdag van belang om beide punten in eigen huis te houden tegen opponent Merwede om nog enige aanspraak op de titel te kunnen maken. Met een achterstand van twee punten op de Sliedrechtse koploper begon HKC aan het duel en uit de grote publieke belangstelling bleek dat het om een onvervalste topper ging.

HKC speelde de eerste helft tegen de krachtige wind in, maar slaagde er desondanks al snel in een 2-0 voorsprong te nemen. John den Dunnen had via een korte kans en een doorloopbal snel tweemaal gescoord en het duurde even voordat de bezoekers wart terug wisten te doen. Na dertien minuten was de stand echter weer gelijk, waarna er een fase aanbrak waarin de ploegen om en om scoorden, beurtelings op voorsprong kwamen. Van enig krachtsverschil was nauwelijks sprake en het publiek werd vermaakt met een spannende strijd tussen de kemphanen, waarbij ook nog fraaie treffers te noteren waren. Met een doelpunt in de laatste minuut van de eerste helft wist Merwede met een nipte 8-9 voorsprong de rust in te gaan.

Het HKC-publiek had de gedachte dat er in het tweede bedrijf, met de wind in de rug, kansen waren voor hun ploeg om beslag te kunnen leggen op beide punten. Het was echter Merwede dat met haar eerste schot de korf doorboorde en vervolgens heel goed met de omstandigheden wist om te gaan. Met name de Merwede-dames toonden zich een ware plaag voor de BMN-ploeg en zij wisten de score naar een voor de Sliedrechters riante 8-12 voorsprong te tillen. HKC had duidelijk geen antwoord op het degelijke spel van Merwede. Met een sterke rebound in beide vakken konden zij blijven herhalen, waardoor de schoten bleven vallen, terwijl het bij HKC vaak op een schots aanvallen aankwam. Naarmate de tweede helft vorderde maakte het spel van HKC een steeds machtelozer indruk en was er maar één ploeg die aanspraak op de winst maakte. Het inbrengen van Kelly de Bruin en Menno Bakker voor Mariëlle de Waal en Ruud aan de Wiel veranderde niets aan het spelbeeld en Merwede speelde soeverein de wedstrijd uit. Met een dik verdiende 12-18 overwinning kon Merwede al een voorschot nemen op het a.s. kampioenschap, want met vier punten voorsprong met nog drie wedstrijden te spelen kan de titel hen niet meer ontgaan.

Voor HKC scoorden: John den Dunnen, Emiel Deventer en Niels Deventer (ieder 3), Esther de Groot, Ruud aan de Wiel en Menno Bakker (ieder 1).

HKC komt tekort tegen Merwede