HKC komt te kort in Voorburg

Na een rommelige week, waarin coach Michel van de Herik opstapte en zijn taak werd overgenomen door Leon Kwakernaat, moest HKC het opnemen tegen Veo uit Voorburg. Leon Kwakernaat heeft ervoor gekozen om Robert de Haas en Esther Moen te laten spelen om meer stabiliteit te krijgen in de vakken. Zij vervingen Emiel Deventer en Sabrina Loeve.

HKC begon goed met de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een strafworp mee die werd benut door Astrid Andriessen. De keuze van de coach om achter te verdedigen pakte goed uit. Veo kwam maar met moeite tot goede kansen en werd vaak gedwongen tot het maken van plaatsfouten. De Hardinxvelders speelden geduldig en namen de tijd om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Na een ruim kwartier stond er een 4-4 op het scorebord. Veo zette aan en kwam met nog een paar minuten te spelen op een 6-4 voorsprong. Arnold Tromp, die na een aantal weken blessureleed weer fit genoeg was om in de basis te starten, bracht de ruststand op 6-6.

Na de thee kwam de wedstrijd meer op gang. De HKC-ers kwamen vlijm scherp uit de bespreking en stonden binnen drie minuten op een 6-9 voorsprong. De buit leek binnen, omdat de Hardinxvelders de zaakjes verdedigend goed op orde hadden. Maar de aanvallen van Veo gingen soepeler lopen en de kansen werden beter benut. Wat resulteerde in een 11-9 stand met nog een kwartier te spelen. De aansluiting werd weer gevonden door schoten van Menno Bakker en Francis Kraaijeveld. In een rommelige slotfase waarin HKC bleef geloven in een goede afloop, bleven de punten toch in Voorburg. Na een uur gespeeld te hebben stond er 18-16 op het scorebord. Volgende week hoopt HKC de eerste punten in 2006 te behalen tegen Vittesse in de Wielewaal.