HKC komt net tekort tegen TOP Arnemuiden

De wedstrijd tegen TOP was alleen maar van belang voor de sportieve eer, waarbij de derde plaats in de Hoofdklasse de inzet was. Sporthal Het Dok was toch weer volgellopen, ondanks dat er geen grote belangen meer op het spel stonden.
HKC moest het in deze wedstrijd stellen zonder de geblesseerden Nadhie den Dunnen en Eliza Roest, terwijl Veerle Havelaar en Stefan den Breejen vanwege ziekte verstek moesten laten gaan. Toch speelde HKC een verdienstelijke partij tegen de Zeeuwen en de nu in de basis opgenomen Lotte Scherstra en Job Pauw speelden een sterke wedstrijd. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was minimaal, maar de winst ging uiteindelijk verdiend naar TOP: 25-28.

Lotte Scherstra en Job Paauw

Lotte Scherstra geeft aan op Job Paauw

In het begin nam HKC een voorsprong, maar de bezoekers bleven in het spoor en gingen qua score al snel over HKC heen. TOP was daarbij wellicht geïnspireerd door het feit dat zij afgelopen week verkozen waren tot sportploeg van Zeeland. In het eerste kwart van de wedstrijd waren de doelpunten nog duur, maar daarna kwamen de doelpuntenmachines beter op gang. In het tweede kwart had TOP een duidelijk overwicht en nam enkele keren een voorsprong van drie punten, welk verschil ook bij rust op hert scorebord stond: 12-15.

Mark Klop en Annelies Kop

Mark Klop passeert zijn tegenstander en ontvangt de bal van Annelies Kop

Direct na rust verkleinde HKC de achterstand naar 14-15 en was er sprake van een gelijkwaardig duel en een echte wedstrijd. HKC toonde vechtlust en dat was goed om te zien na de matige vertoning tegen KCC. Bij 19-18 had de BMN De Klerkploeg weer de leiding genomen, maar TOP was niet onder de indruk en liet vervolgens zien waarom het in uitduels nog ongeslagen is. Na de 20-20 ontspon zich een spannende fase, met TOP steeds weer aan de leiding. De afloop van het duel bleef moeilijk te voorspellen en dat maakte het een aantrekkelijk duel. Bij HKC waren met name Corné Troost en Danny den Dunnen trefzeker maar ook zij konden niet voorkomen dat TOP de voorsprong wat uitbouwde, waardoor HKC nadrukkelijk in de achtervolging moest. HKC werkte hard, maar het was niet genoeg om TOP bij te halen. Steeds wanneer HKC scoorde werd dit gepareerd door een Zeeuwse treffer en de winst kwam met 25-28 cijfers terecht bij de ploeg die daar over de gehele wedstrijd gezien het meeste aanspraak op maakte.
In verband met de voorjaarsvakantie is er voor a.s. weekend geen programma. De eerstvolgende wedstrijd voor HKC is op 29 februari in Het Dok tegen Fiks uit Oegsgeest.

Doelpunten in de wedstrijd

Momenten in de wedstrijd van HKC 1 – TOP (A) 1

Momenten in de wedstrijd van HKC 2 – PKC/SWKGroep 4

Team(s) van de week (HKC E2, HKC E3 & HKC F3)

Fotografie: H. van Kekerix

Carmen de Heer en Danny den Dunnen