HKC komt in Dordrecht met de schrik vrij

HKC heeft ook de tweede competitiewedstrijd na de lange corona-stop met een overwinning afgesloten.
Met een 17-20 winst op Oranje-Wit betekend dit na twee gespeelde wedstrijden de volle buit en een gedeelde koppositie in de overgangsklasse D. Een gemakkelijke middag was het in Dordrecht echter zeer zeker niet.

Na een nog wat stroeve 1e helft tegen Valto en een overtuigend deel twee ging HKC vol vertrouwen richting Sportpark Stadspolders. Tegenstander Oranje-Wit leed in de eerste competitieronde een ruime nederlaag in Kamerik bij SDO/Fiable en wist in deze wedstrijd zelf maar slechts 4 keer tot scoren te komen.
HKC begon om half 4 als favoriet aan de wedstrijd met Nadhie den Dunnen en Sven van Baggum deze keer beginnend op de bank.
Vanuit Boven-Hardinxveld waren veel supporters naar Dordrecht gekomen om de verrichten van hun favorieten te volgen.

In tegenstelling tot het plan begon HKC niet goed aan het duel. De scherpte in de duels ontbrak en ondanks een fysiek overwicht werden onderlinge duels te vaak en te gemakkelijk verloren.
Het initiatief in de scores was in de beginfase nog wel voor het team van coaches Ekelmans en Kamsteeg maar Oranje-Wit kon steeds snel antwoorden en de stand weer gelijk trekken.
HKC gaf de jonge thuisploeg de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien en het team van coaches Van Vliet en Ploeg maakte hier ook dankbaar gebruik van. Waar zoals eerder benoemd in het openingsduel de doelpunten zeer schaars waren wist het thuisteam de korf nu wel gemakkelijk te vinden.
Oranje-Wit nam brutaal het initiatief en kon door een hoog scoringspercentage en helemaal in verhouding met het spelbeeld tot een verdiende 10-6 voorsprong komen.Aan HKC in deze fase van het duel aanvallend veel 1-schots aanvallen. Ingrijpen vanaf de kant was al vroeg in het duel noodzakelijk en Nadhie den Dunnen werd ingebracht. Met een afstandsschot was het dezelfde Nadhie den Dunnen die de ruststand op 10 – 7 bepaalde.

De tweede helft een agressiever HKC waarin captain Corné Troost direct in de 1e minuut de achterstand naar 2 verkleinde.
Mark Klop schoot HKC snel hierna naar de 10-9 en de aansluiting was al weer kort na de rust gevonden.
Toch kon HKC pas bij 13-13 na een fraaie doorbraak vanuit de ruimte door een doelpunt van Danny den Dunnen weer voor het eerst op gelijke hoogte komen. Bij 13-14 was daar de eerste voorsprong voor de door BMN De Klerk en Klop Waterport gesponsorde ploeg sinds het begin van de eerste helft.
De vele HKC supporters hoopten dat het verzet van Oranje-Wit na de revival van HKC gebroken zal zijn echter toonde de thuisploeg zich mentaal sterk.
Waar het initiatief de tweede helft wel bij een inmiddels beter spelend HKC lag en ook steeds de voorsprong nam bleef Oranje-Wit op twee dan drie punten achterstand zicht vastbijten waardoor het duel ook tot de slotfase een wedstrijd bleef.
De ook zaterdag weer sterk spelende Mabel Havelaar besliste met een zelf benutte strafworp in de laatste minuten het duel en bracht de 17-20 eindstand op het haperende scorebord.
Oranje-wit scoorde uit 76 doelpogingen 17 keer (22 %) en kan terugkijken op een goede wedstrijd.
Aan HKC zijde ondanks de winst ontevreden gezichten door het verloop van de wedstrijd en het vertoonde eigen spel.

Komende 2 zaterdagen staan er 2 thuiswedstrijden op rij op het programma.
Aanstaande zaterdag komt eerst het Delftse Excelsior op bezoek en een week later DOS uit Westbroek.
HKC zal in deze thuisduels graag een ander wedstrijdbeeld richting thuispubliek willen presenteren.
Zoals succesvol hockey-coach Roelant Oltmans, de Dick Advocaat van het hockey, dit weekend zei na een teleurstellend gelijkspel van zijn mannen van Kampong zei:
“In de competitie zullen we niet elke wedstrijd gaan winnen en loop je soms tegen mindere wedstrijden aan zoals vandaag.
Het is wel zaak hier lering uit te trekken en zorgen dat het je niet weer overkomt”
Deze wijze les geld ook voor HKC. Het team en coaches hebben komende week tijd om met de vergaarde informatie aan de slag te gaan en zullen er tegen Excelsior in twee goede helften willen staan.

Scores HKC: Corné Troost 5, Mark Klop 4, Mabel Havelaar 4, Danny den Dunnen 2, Veerle Havelaar 2, Nadhie den Dunnen 2, Eliza Roest 1.

Videoveslag van de wedstrijd

Doelpunten in de wedstrijd

HKC 1 -Valto 1Wedstrijdverslag HKC 1 - DOS (W) 1