HKC kijkt uit naar komende wedstrijden

HKC speelde afgelopen zaterdag tegen IJsselvogels. IJsselvogels won de eerste wedstrijd van HKC met 20-15. HKC had dus iets recht te zetten!!! Met al 5 overwinningen op rij op zak ging HKC met goede moed de confrontatie aan. Een overwinning was noodzakelijk om koploper Vitesse in het vizier te houden

IJsselvogels begon scherper aan de wedstrijd dan HKC en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. HKC wilde niet zoals de eerste wedstrijd tegen een grote achterstand aanlopen (7-1) en bundelde de krachten. Astrid Fijnekam zorgde met twee treffers weer voor een gelijke stand. IJsselvogels wist wederom op voorsprong te komen met een mooi afstandschot. Bij HKC kwam er meer rust in het spel en dit resulteerde in een 5-3 voorsprong. HKC begon beter te spelen en wist de aanvallen van IJsselvogels snel te onderbreken. Net voor rust wist IJsselvogels nog wat terug te doen, dit resulteerde in een 10-7 ruststand in het voordeel van HKC.

IJsselvogels kwam gelijk na rust op terug in de wedstrijd door twee keer op rij te scoren. HKC maakte op dat moment van de wedstrijd niet de juiste keuzes en IJsselvogels wist hier dankbaar van te profiteren. Na 7 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was de stand weer gelijk en was de spanning in de wedstrijd terug. Een belangrijk doelpunt van Arno den Breejen zorgde voor wat opluchting aan de kant van HKC! Menno Bakker wist snel daarna ook het gaatje in de korf te vinden en zorgde voor een 13-11 voorsprong. Door verdedigend wat tactische beslissingen te nemen, kon HKC de heren van IJsselvogels beter in bedwang houden. Aanvallend had HKC meer tijd om het gaatje te vergroten. Niels Deventer wist met een mooi afstandschot de stand op 14-11 te brengen. Met nog 10 minuten te spelen deed IJsselvogels weer wat terug en daardoor was de wedstrijd nog niet gespeeld. HKC wist snel te scoren en speelde de wedstrijd goed uit door geduld te houden, goed kansen te nemen en extreem lange aanvallen te spelen. Eindresultaat 15-12 in het voordeel van HKC!!!

Volgende week staat de topper Vitesse-HKC op het programma. HKC hoopt de goede resultaten van de afgelopen weken (nu 6 wedstrijden op rij gewonnen) voor te zetten.

HKC 2 mag het volgende week opnemen tegen GKV 2. HKC 2 wist afgelopen zaterdag wederom te winnen en door een gelijkspel van de concurrentie staan ze nu 4 punten los.