HKC kansloos tegen Fiks

De uitwedstrijd tegen Fiks had voor HKC een extra moeilijkheidsgraad, omdat in Oegstgeest op gewoon gras gespeeld moest worden; een fenomeen dat bijna niet meer voorkomt in de korfbalwereld. Bovendien werd gespeeld op een veld met kleine afmetingen wat voor de uitploeg een wezenlijke aanpassing in haar spel betekent. Ook afgelopen zaterdag bleek dat een onmiskenbaar voordeel voor de thuisclub, alhoewel het veel te ver voert om de 18-11 nederlaag voor HKC aan deze omstandigheden op te hangen. HKC bracht in zijn totaliteit te weinig om aanspraak op punten te kunnen maken en heeft in de resterende wedstrijd van deze competitie nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen.

In de aanvangsfase was HKC wel bij de les en nam via Niels Deventer een voorsprong. Na de gelijkmaker van Fiks schoot HKC opnieuw raak, waarna een fraaie treffer van John den Dunnen om onduidelijke redenen werd geannuleerd, waardoor een 1-3 voorsprong niet doorging. Fiks wist hieruit moed te putten en vooral via verre schoten een 4-2 voorsprong te nemen. In het verdere verloop van de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe en toen de laatste minuut van het eerste bedrijf aanbrak stond er een 7-5 stand op het scorebord. Die laatste minuut werd een cruciale, want eerst miste HKC een strafworp en luttele seconden voor tijd produceerde Fiks de 8-5.

Het bleek een tik die aan HKC was uitgedeeld, want in het eerste kwartier na rust was het louter Fiks wat de klok sloeg en wist uit te lopen naar 12-5. De schotloosheid bij HKC, ondanks dat er voldoende schietmogelijkheden waren, was opvallend. Pas bij 12-5 kwam HKC weer aan scoren toe, maar was het verschil al te groot en werkelijk nog een bedreiging voor Fiks te kunnen gaan vormen. De wedstrijd ging min of meer als een nachtkaars uit omdat HKC er niet in wist te slagen de ploeg uit Oegstgeest nog werkelijk onder druk te zetten. Een 18-11 nederlaag was het resultaat van een teleurstellende middag voor HKC.

Op 30 mei speelt HKC thuis tegen Tilburg en heeft dan nog één punt nodig om haar positie in de eerste klasse te behouden. Aanvang van dit duel is 16.00 uur.

HKC kansloos tegen Fiks