HKC kan voorsprong niet behouden

Afgelopen zaterdag speelde HKC haar laatste buiten wedstrijd voor dit jaar.
Voor deze wedstrijd reide HKC naar Gorinchem om het tegen GKV op te nemen.
GKV had bijvoorbaat gedacht nog even de punten van HKC te pakken. HKC dacht hier anders over en ging voor niets minder dan de winst. In de rust leek dit ook te gaan lukken, maar na een mindere tweede helft gaf de scheidrechter het eindsignaal bij 11-11.

Het duurde lang voor één van de teams wist te scoren. HKC verdedigde erg sterk waardoor GKV alleen verre schoten kon nemen. Ook wisten de verdedigers de afvallende ballen na een schot snel op te pikken om de aanval weer een kans tot scoren te geven.
Na 10 minuten spelen was het Arjan de Haas die en vrije bal wist te scoren. In de aanval daarna was het Arno den Breejen die een korte kans afmaakte. HKC kreeg hierdoor het goede gevoel en zette het scoren door. Menno Bakker en Arnold Tromp zorgde ervoor dat er maar 2 minuten nodig waren om uit te lopen naar 0-4.
GKV bleef maar schieten en wist nog steeds niet te scoren.
HKC drukte door en Francis Kraaijeveld scoorde twee keer van afstand.
Na 20 scoreloze minuten van GKV wisten ze twee keer te scoren uit standaardsituaties. Eerst ronde ze een strafworp af en daarna een vrije bal. Beide ploegen wisten voor rust nog te scoren en zo ging HKC met een voorsprong van 3-7 de rust in.

In de tweede helft kwam GKV scherp terug en wisten ze de achterstand te verkleinen tot twee doelpunten. HKC zakte ver terug maar wist een gat van een paar doelpunten te behouden.
Met nog 12 minuten te spelen kwam HKC zelfs weer op een voorsprong van 4 doelpunten. GKV bleef vechten en bracht de achterstand weer terug tot 8-10. Marije den Breejen verving op dit moment Esther Bot, zodat er meer lengte in het vak kwam en de heren druk konden gaan geven om te scoren. Arnold Tromp wist op dit moment een afstandschot te scoren en de wedstrijd leek gespeeld.

Helaas was dit niet het geval want een snel doelpunt van GKV bracht de stand op 9-11 met nog 5 minuten te spelen. HKC probeerde lange aanvallen te spelen maar slaagde hier niet in. GKV kreeg een dubieuze strafworp mee en wist die te scoren. Met nog 2 minuten te spelen probeerde de aanval weer lang te spelen en te zoeken naar een goede kans, maar de scheidsrechter floot geheel onterecht voor tijdrekken en zo kreeg GKV nog een kans om op gelijke hoogte te komen. GKV zette succesvol veel druk en wist een korte kans onder de korf af te ronden. De scheidrechter besloot na dit doelpunt de wedstrijd voor gezien te houden en zo eindigde de wedstrijd met 11-11.