HKC kan Roda niet verrassen

Na een onderbreking van drie weken rondom Kerst en jaarwisseling werd de competitie voor de korfballers afgelopen zaterdag weer hervat. Voor HKC betekende dat een thuiswedstrijd tegen RODA uit Westzaan, waartegen in de eerste competitiewedstrijd aan de Zaan met één punt verschil verloren was.

RODA bezette met nog enkele ploegen de eerste plaats, terwijl HKC de punten goed kan gebruiken, ondanks dat een redelijke marge met de staartploegen is opgebouwd. HKC–coach Johan van Barneveldt had in zijn team Ruud aan de Wiel vervangen door Tomas aan de Wiel om zodoende meer reboundkracht te verkrijgen, wat zeker in aanvallend opzicht slaagde.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Roda 1

In de beginfase nam RODA al snel een 0-3 voorsprong, waarna HKC zich ook met de score ging bemoeien en er zich een aantrekkelijke wedstrijd ontwikkelde. RODA had in de eerste helft in Tim de Beer een speler die uit alle hoeken raak schoot en daardoor een behoorlijke plaaggeest was voor de Hardinxvelders. Desondanks bleef HKC in het spoor van de bezoekers en meerdere keren wisten zij RODA tot één punt te naderen. Steeds weer wisten de bezoekers op die momenten toe te slaan en tot een op en erover kwam het dan ook niet. Bij rust stond er een 10-12 stand genoteerd en dat gaf voor HKC nog zeker perspectieven.

Na de pauze werd de score snel naar 11-14 getild, waarna er een ruime periode aanbrak waarin niet gescoord werd. Beide ploegen leken geen fouten te willen maken, waardoor het spel wat krampachtig werd. De wedstrijd werd daardoor minder aantrekkelijk en met name RODA deed geen enkele moeite om weer gang in de wedstrijd te krijgen. Omdat het eerste aanvalsvak bij HKC niet bij machte was om tot scoren te komen, waren het vervolgens de Zaankanters die met twee goals een beslissend verschil leken te creëren. HKC kwam nog terug naar 13-16, maar de stootkracht was bij de BMN-ploeg onvoldoende om het RODA nog echt moeilijk te kunnen maken. Ook in deze fase haalde RODA het tempo uit de wedstrijd en speelden zij de partij geroutineerd uit. In de laatste minuten werd de eindstand van deze wedstrijd, die door arbiter Marcel Sangers uit Kudelstaart goed werd geleid, bepaald op 14-19. Een terechte overwinning voor RODA, dat over de gehele wedstrijd de betere ploeg was en op de juiste momenten wist toe te slaan.
De HKC-goals werden gescoord door: Tim Sterrenburg (6), Niels Deventer (4), Esther de Groot (3) en Emiel Deventer (1).

A.s. zaterdag speelt HKC in Dordrecht om 18.30 uur tegen mede-lijstaanvoerder Sporting Delta. Deze gedoodverfde kampioenskandidaat heeft de laatste wedstrijden de nodige steken laten vallen en HKC is in deze wedstrijd dus zeker niet kansloos.

Fotoverslag

{oziogallery 706}