HKC is Vriendenschaar de baas

Voor het derde competitieduel was voor HKC de reis kort met het bezoek aan de Hardinxveldse Sluisweg. Nog puntloos na twee wedstrijden was HKC er op gebrand om nu wel de punten te pakken, terwijl Vriendenschaar vorige week een mentale impuls kreeg door het verrassende gelijkspel tegen Oranje Wit in Dordrecht. HKC moest het in dit duel stellen zonder Annelies Kop en John den Dunnen, maar had Eliza Roest terug in de gelederen, die wel op de bank begon. De derby werd grotendeels in de regen gespeeld en dat was er ook wellicht de reden van dat de publieke belangstelling niet heel erg groot was.

In de eerste aanval opende Corné Troost meteen de score voor HKC, maar hierna kwam het initiatief toch bij Vriendenschaar te liggen. De ploeg van Jorrit Ekelmans maakte duidelijk een betere indruk dan in de oefenperiode en slaagde erin om na acht minuten een 3-1 voorsprong te nemen. HKC wist echter weer snel te nivelleren en door twee treffers van Tjeerd Gort nam de Novafrontploeg een 3-5 voorsprong. HKC kreeg controle over de wedstrijd en het was duidelijk dat de trainers John Spek en Raimond Nieuwenhuizen afgelopen week met hun ploeg hadden gesproken. De taakverdeling in het team was helder en beter dan in de wedstrijd tegen Swift. De voorsprong voor HKC bleef in de eerste helft schommelen tussen de 2 en 3 doelpunten en de rust kwam met een 5-8 voordeel voor de Boven-Hardinxvelders.

Met de inmiddels ingevallen Eliza Roest kreeg HKC in de tweede helft nog meer overwicht in de rebound, waardoor aanvallend meer herhaald kon worden. Door damesdoelpunten van Rianne Swets (2) en Kelly de Bruin liep HKC in vijf minuten uit naar 6-11 en verdween de spanning daarmee ook grotendeels uit de wedstrijd. Vriendenschaar slaagde er vervolgens in om het verschil niet op te laten lopen en om en om scorend werd een 8-12 score bereikt. Voor Vriendenschaar kwam toen Daan Brouwer in het veld en hij promoveerde zijn eerste schot tot doelpunt: 9-12. Binnen en buiten de lijnen veerde Vriendenschaar op omdat Brouwer vorige week tegen Oranje Wit een beslissende rol had gespeeld en dit mogelijk kon herhalen. HKC had echter direct haar weerwoord en via Rianne Swets en een tweepunter van Sanne Langendoen werd de voorsprong uitgebreid naar 9-15 en werd de wedstrijd daarmee in het slot gegooid. Zonder sprankelend te spelen speelde HKC de wedstrijd gecontroleerd uit en kon uiteindelijk met solide 10-17 cijfers de eerste punten van dit seizoen bijschrijven. Tevreden over het uitvoeren van afspraken, tevreden over progressie van het spel en met de overtuiging dat er nog volop ruimte is voor verbetering kon HKC met een goed gevoel en met twee punten op zak de Sluisweg verlaten.

De HKC-goals kwamen op naam van: Corné Troost (5), Rianne Swets en Sanne Langendoen (ieder 3), Kelly de Bruin en Tjeerd Gort (ieder 2) en Esther de Groot en Lotte Scherstra (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC een thuiswedstrijd tegen VALTO uit De Lier, dat zaterdag verrassend haar eerste winst boekte tegen GKV/Enomics. Een ploeg waartegen HKC de punten in eigen huis moet houden, maar dit zal zeker niet zonder slag of stoot gaan. Aanvang van dit duel is 16.00 uur en wordt voorafgegaan door de reserves van beide verenigingen.

Doelpunten HKC in de wedstrijd