HKC is Rapid de baas in spannend duel

De vraag voor het thuisduel tegen Rapid was of HKC het goede spel van afgelopen week tegen HKC Utrecht kon voortzetten om daarmee de positie op de ranglijst te verbeteren. De Hardinxveldse korfballers toonden een verdere progressie in hun spel, maar dat was ook nodig tegen de gasten uit Haarlem. Deze ploeg, waartegen vorig seizoen tweemaal werd verloren, beschikte over de nodige routine en bleef gedurende de gehele wedstrijd in de buurt van HKC. Uiteindelijk wist HKC, na een 10-10 ruststand de punten nipt met 17-16 thuis te houden.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Rapid 1Het begin was voor de bezoekers, dat in een lager tempo speelde dan HKC, maar wel de posities goed invulde en de juiste mensen in stelling wist te brengen. Na een 0-2 stand na 5 minuten ging HKC zich ook met de score bemoeien en na tien minuten stond er een gelijke 4-4 stand op het bord. Daarna ontspon zich een gelijkopgaande strijd, waarbij HKC steeds op voorsprong wist te komen, éénmaal op een voordelig verschil van twee punten kwam, maar bij rust Rapid toch weer naast zich wist: 10-10.

Ook in de tweede helft bleven de ploegen qua score bij elkaar in de buurt en het publiek kreeg een spannend tweede bedrijf voorgeschoteld, met daarbij ook nog fraaie staaltjes korfbal. Ook nu bleef HKC steeds de bovenliggende partij, waarbij de voorsprong steeds maximaal twee punten was. Het spel van HKC , waarbij Thomas aan de Wiel steeds meer zijn waarde bewijst, bleef stabiel en waar in het begin van het zaalseizoen sterke en zwakke perioden zich in een wedstrijd afwisselden, kon HKC nu een goed niveau handhaven. Dat was ook nodig, want Rapid weigerde op te geven en wist in de 52e minuut toch weer op gelijke voet te komen: 15-15. HKC toonde toen veerkracht en wist wederom op een voorsprong van twee punten te komen. Rapid drong daarna nog wel aan, wist nog éénmaal te scoren maar dat was te weinig om minimaal een punt aan dit duel over te houden. Belangrijke winst dus voor HKC, dat zich nu heeft genesteld in een brede middenmoot van een klasse waarin elke week weer verrassende uitslagen te noteren zijn.

De doelpuntenmakers tegen Rapid waren: Francis Tromp (3), Arjan de Haas (3), Emiel Deventer (3), Esther Bot (2), Thomas aan de Wiel (2), Niels Deventer (2), Sandra de Boon (1) en Esther de Groot (1).

A.s. zaterdag gaat HKC naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Futura en bij winst kan HKC zich naar de tweede plaats van de ranglijst opwerken. Aanvang in sporthal Zuidhaghe is 17.15 uur.

Fotoverslag

Hieronder het fotoverslag van de wedstrijd met ook foto’s van team van de week HKC F1.

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20111210HKC1Rapid1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}