HKC in zwaar weer na nieuwe nederlaag

Tegen broeder in nood Korbatjo moest HKC afgelopen zaterdag een overwinning boeken om nog een reëel uitzicht op handhaving van het eersteklasserschap te houden. De ploeg uit Oud-Beijerland had tot dusver één punt meer behaald en voor HKC was dus winst de enige opdracht. HKC had de gehele wedstrijd een goed uitzicht om de zege ook binnen te slepen; stond steeds aan de goede kant van de score, tot het in de laatste vijf minuten alsnog mis ging. Uiteindelijk moest men genoegen nemen met een 15-14 nederlaag en dat was alweer de zesde nederlaag met één punt verschil in deze competitie.

HKC moest in Oud-Beijerland op gewoon gras spelen en gevoegd bij de harde wind en regen was dat niet een goed uitgangspunt om tot goed korfbal te komen. Toen in de loop van de wedstrijd de weersomstandigheden beter werden ontspon zich toch een aardige wedstrijd, waarbij de spanning tot het laatst aanwezig was.
> In de beginfase tastten de ploegen elkaar af en na om en om gescoord te hebben nam Korbatjo halverwege de eerste helft voor het eerst een voorsprong van 2 punten: 5-3. HKC bouwde vanaf dat moment echter een overwicht op en dat vertaalde zich ook in doelpunten voor de BMN-ploeg. Nadat Emiel Deventer met twee goals had geëgaliseerd waren het Niels Deventer en Tim Sterrenburg die er voor zorgden dat HKC met een 5-7 voorsprong de rust in kon gaan..

In de tweede helft zette Korbatjo meteen druk op de Hardinxveldse verdediging en na zeven minuten was de stand weer gelijk: 8-8. HKC trok het initiatief weer naar zich toe en wist wederom een voorsprong van twee punten te nemen. In plaats van het uitbreiden van de voorsprong, wat gezien de krachtsverhouding op dat moment zeker mogelijk was, verloor HKC zich in te slordig spel waarbij ook op verkeerde momenten werd getracht af te ronden. Hierdoor kwam Korbatjo weer terug in de wedstrijd en wist zelfs weer een voorsprong te nemen: 11-10. Toch had HKC hierop een goed antwoord via Esther de Groot en toen Tim Sterrenburg uit een strafworp en een ver schot HKC op een 11-13 voorsprong bracht, leek de ploeg van Johan van Barneveldt met nog vijf minuten te gaan de winst te gaan opeisen. Toch ging het nog mis waarbij HKC ook niet geheel gelukkig was met arbitrale beslissingen. De thuisploeg was gelukkig met enkele vrije worpen en in die laatste fase gooiden zij de wedstrijd op zijn kop door de stand naar 15-13 om te draaien. Met nog een minuut te spelen werd het nog 15-14, waarna HKC nog een duidelijke strafworp werd onthouden. Het commentaar dat Emiel Deventer hierop had leverde hem tweemaal geel, dus rood op. Het bracht geen wijziging meer in de stand en deze nederlaag kwam keihard aan bij de HKC-ploeg, omdat er in deze wedstrijd duidelijk meer in had gezeten en de nederlaag ook onverdiend was.
Voor HKC scoorden: Emiel Deventer en Tim Sterrenburg (ieder 4), Francis tromp en Tomas aan de Wiel (ieder 2) en Esther de Groot en Niels Deventer (ieder 1)..

Met nog twee wedstrijden te gaan moet HKC in ieder geval nog vier punten binnenhalen om, afhankelijk van andere uitslagen, eersteklasser te kunnen blijven Dat is wel een heel moeilijke maar in deze onberekenbare eerste klasse geen onmogelijke opgave.
De eerstvolgende wedstrijd is op 25 mei a.s. thuis tegen KOAG uit Krimpen aan de IJssel.

Fotoverslag TOP 2 – HKC 2

{oziogallery 745}

Foto’s : M. de Rooij