HKC in veilige haven

HKC speelde zich zaterdag tegen Rust Roest definitief in veilige haven door de kampioen op een 11-11 gelijkspel te houden. Voor de wedstrijd was er nog een theoretische kans op degradatie, maar met dit resultaat kan HKC volgende week ontspannen de competitie besluiten.

Op het Eindhovense grasveld begon de wedstrijd voortvarend: Rust Roest scoorde binnen 10 seconden, maar HKC antwoordde direct in de aanval erop met een schot van Francis Kraaijeveld. Daarna was het woord aan Rust Roest dat in kort tijdsbestek de stand op 3-1 bracht. HKC had in deze fase moeite met scoren, wellicht doordat de vakken van samenstelling gewisseld waren. Na 20 minuten was het wederom Rust Roest dat tweemaal tot scoren bracht en HKC moest uitkijken dat de achterstand niet onoverbrugbaar werd (5-1). Nog voor rust scoorde Stephan de Boon nog tweemaal zodat met een 5-3 achterstand de kloof zeker nog te overbruggen was. Coach Leon Kwakernaat benadrukte het goede veldspel van de eerste helft. De afronding bleef echter achterwege.

HKC had deze woorden ter harte genomen want de tweede helft toonde het zich een stuk trefzekerder. Sandra Advocaat schoot HKC op 5-4 waarop Rust Roest direct antwoordde. Menno Bakker forceerde daarna met twee prima acties de 6-6 gelijke stand op het scorebord. Om en om scorend verliep de tweede helft, waarbij beide ploegen gemakkelijk de korf vonden. Telkens was het Rust Roest dat een voorsprong nam van een punt en HKC kon daarna weer tegen scoren. Stephan de Boon scoorde zo 10 minuten voor tijd de 10-10 binnen. Vijf minuten daarna echter scoorde Rust Roest van grote afstand en HKC leek geen loon naar werken te krijgen. Gelukkig toonde Robert de Haas zich koelbloedig door in de laatste minuut de verdiende 11-11 te scoren van afstand. Met dit resultaat speelt HKC zich definitief veilig en heeft het nu dertien punten uit evenzoveel wedstrijden. Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. HKC treft dan Snel uit Dordrecht en wil het publiek nog een mooie wedstrijd laten zien.

Scores HKC: Stephan de Boon (4x), Menno Bakker (2x), Robert de Haas (2x), Francis Kraaijeveld (2x) en Sandra Advocaat (beide 1x)