HKC in slotfase onderuit in derby tegen GKV/Enomics

Door de Hardinxveldse en Gorkumse korfballiefhebbers werd al een aantal weken uitgekeken naar de derby tussen hun respectievelijke favorieten HKC en GKV. Een derby die extra lading kreeg door het feit dat beide ploegen na drie wedstrijden ongeslagen de koppositie innemen in de Overgangsklasse. Sporthal Het Dok was dan ook afgeladen vol. De week voorafgaand aan de topper verliep bij HKC niet geheel vlekkeloos. Ziekte, pijntjes en blessures zorgden ervoor dat sommigen in het geheel niet hadden getraind. Mark Klop moest hierdoor buiten de basis blijven en Annelies Kop hield het slechts tien minuten vol en moest zich laten vervangen door Annemiek van Run.

Het begin van de wedstrijd was voor HKC, dat snel op een 4-2 voorsprong kwam met name door toedoen van Niels Deventer, die me twee afstandstreffers en een verkregen strafworp belangrijk was. Kelly de Bruin voegde hier twee fraaie treffers aan toe en na twaalf minuten stond er een verrassende 6-2 stand op het bord. Daarna volgde een fase dat de beide verdedigingen het meest overheersten en bleef het aantal scores voor zaalkorfbalbegrippen laag. Gaandeweg ging GKV zich toch meer in de strijd mengen en slaagde erin om HKC tot op twee punten te naderen. De Novafrontploeg bleef in die fase toch rustig spelen en slaagde erin om de ruime marge te herstellen bij rust: 10-6.

Het moet even gebulderd hebben in de Gorinchemse kleedkamer, want GKV opereerde direct na rust resoluter en was met twee snelle treffers direct terug in de wedstrijd. Daarna volgde even een fase van om en om scoren, maar GKV slaagde er na 7 minuten spelen in de score gelijk te trekken: 12-12. De spanning gierde door de Hardinxveldse sporthal en na 13-13 richtte HKC zich weer op door treffers van de uitstekend spelende Annemiek van Run met haar derde treffer en de ingevallen Mark Klop:15-13 met nog een kwartier te spelen. Bij HKC werd het aanvalsspel daarna wat krampachtiger, maar GKV kon daar aanvankelijk nog niet van profiteren, ondanks de verminderde verdedigende druk van HKC. Na 16-14 had HKC met nog vijf minuten te spelen mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar toen dat niet lukte sloeg GKV in de ultieme slotfase genadeloos toe. Als mokerslagen vielen de slagen in de laatste minuten voor HKC en de ploeg van de coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen moest toezien dat het collectief van GKV de score omdraaide naar een uiteindelijke 16-18 overwinning.

De scores voor HKC werden verzorgd door: Niels Deventer (5), Kelly de Bruin en Annemiek van Run (ieder 3), John den Dunnen (2) en Lotte Scherstra, Tjeerd Gort en Mark Klop (ieder 1).

A.s. zaterdag weer een topper

A.s. zaterdag komt er wederom een ongeslagen ploeg naar Het Dok. SDO Kamerik, dat nu ongeslagen de ranglijst aanvoert, samen met GKV, zal ook niet geheel gerust naar Boven-Hardinxveld afreizen voor deze topper. In ieder geval weer een mooi affiche voor de korfballiefhebber, aanvang 16.45 uur.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd