HKC houdt twee punten in Hardinxveld

Zaterdag 4 december j.l. speelde HKC de tweede thuiswedstrijd tegen het Sliedrechtse Merwede. Ondanks het vele sneeuw waren er gelukkig nog genoeg supporters om de Wielewaal te vullen en met een volle Wielewaal wist HKC de winst te pakken.

20101204_sen1Na het verlies van vorige week was het nu aan HKC om winst te boeken. Om bovenaan in de eerste klasse mee te draaien was het noodzakelijk de wedstrijd te winnen.

HKC wist de wedstrijd in de eerste fase naar eigen hand te houden en kwam op een voorsprong van 4-0 door middel van scores van Arjan, Stephan, Menno en Esther de Groot. Merwede wist hierop te antwoorden met een goal, maar was gedurende de eerste helft niet in staat om het gat met HKC kleiner te maken. Voor de rust wist Sandra de Boon nog een mooie doorloopbal te scoren. Met een stand van 9-6 in het voordeel van HKC gingen beide ploegen de rust in.

Het doel van de tweede helft was om de voorsprong uit te breiden en te strijden voor een overwinning. Met een mooi afstandschot van Esther Bot hield het team de voorsprong op de tegenstander. Gedurende de tweede helft wist Merwede nog enkele keren te scoren, maar kon HKC niet verslaan. Stephan de Boon benutte een strafworp en nog enkele mooie afstandsschoten van Niels Deventer, Arjan de Haas en Menno Bakker zorgde voor de overwinning. Na het eindsignaal van de scheidsrechter won HKC met 19-15 van Merwede

Volgende week zal HKC afreizen naar Moordrecht om daar te korfballen tegen IJsselvogels. Hopelijk zijn ook de fans weer aanwezig bij deze wedstrijd!

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20101204HKC1Merwede1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Fotografie van Arie Verschoor