HKC houdt punten thuis

Afgelopen zaterdag 9 april speelde HKC haar eerste thuiswedstrijd na de zaalcompetitie tegen het sterke Rust Roest uit Eindhoven. De tegenstander stond bovenaan in deze sterke 1e klasse waar de ploegen dicht bij elkaar liggen. Na een gelijkopgaande wedstrijd beslistte HKC de westrijd 5 minuten voor tijd en wist uiteindelijk nog een groot gat te slaan. Eindstand 18-13 (of toch 19-13 Smile  ).

HKC 1 - Rust Roest 1Zaterdag 9 april stond voor veel HKC-ers in het teken van de playbackshow. HKC 1 speelde echter ook een zeer belangrijke wedstrijd tegen Rust Roest. Na wat aftasten aan het begin van de wedstrijd was het HKC dat een eerste voorsprong van 2 punten kon pakken.Rust Roest dat met veel lengte bij de heren en scorende dames speelde wist zich echter weer terug te knokken in de wedstrijd. Door een in de 1e helft ‘hotte’ Menno Bakker wist HKC toch weer met een voorsprong de rust in te gaan.

In rust besproken om juist het eerste deel van de 2e helft scherp te blijven, echter het was Rust Roest dat meteen weer aanhaakte. De ploegen scoorden over en weer en het toegestroomde publiek kon zich prima vermaken aan deze spannende wedstrijd. HKC was steeds de bovenliggende partij maar Rust Roest kon steeds aanhaken. Tot 5 minuten voor tijd wanneer HKC definitief een gat van 4 punten kon maken door een dubbelscore van Niels Deventer. De verdediging stond nu goed en vele onderschepping leidden nog tot mogelijkheden in de HKC aanval. Het was Robert Kraaijeveld die het slotakkoord verzorgde door de 18-13 te verzorgen, de 19-13 viel helaas net buiten de zoemer…

Deze zwaar bevochten en welverdiende overwinning betekende dat er nog meer van de genoemde playbackshow genoten kon worden. En er moet gezegd worden dat vele playbackacts weer van hoog niveau waren. Al met al weer een ontzettend geslaagde dag voor HKC.

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110409HKC1RustRoest1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}