HKC houdt het spannend tegen Kinderdijk

HKC heeft in de tweede uitwedstrijd in vier dagen een 15-16 overwinning bij Kinderdijk behaald, maar na afloop stonden de gezichten bij de Hardinxvelders niet al te vrolijk. Er was het besef dat men de wedstrijd veel eerder had moeten beslissen en een ruimere zege had moeten boeken dan deze middag het geval was

HKC ging weer flitsend uit de startblokken, wat in een mum van tijd resulteerde in een 0-3 voorsprong. HKC leek zich prima in te kunnen stellen op het veld met de kleine afmetingen, gelijk aan die in de zaal, want in eerste instantie waren het de Hardinxvelders die de lakens uitdeelden en de thuisclub moest het antwoord schuldig blijven. Het leverde via 1-5 een niet aan duidelijkheid te wensen tussenstand van 3-8 op, waarna er ongemerkt toch nonchalance in het spel van HKC kwam. Kinderdijk profiteerde daarvan en kon er voor zorgen dat de ruststand op 5-8 werd bepaald. Het was een stand die op dat moment geen recht deed aan het krachtsverschil in de eerste helft, maar HKC moest het zichzelf aanrekenen dat het niet naar een grote voorsprong was uitgelopen. Kinderdijk kon hierdoor in de tweede helft nog op een beter resultaat hopen.

HKC houdt het spannend tegen Kinderdijk

Direct nadat de goed leidende arbiter Wim Hoekwater had ingefloten voor het tweede bedrijf liep HKC weer uit, maar daarna was er toch sprake van een serieus offensief van Kinderdijk, wat resulteerde in een trio doelpunten, waardoor de spanning weer helemaal terug was: 8-9. HKC kon steeds voorkomen dat Kinderdijk langszij kwam, maar moest toch heel alert zijn om dit voor elkaar te krijgen. Kinderdijk bleef geloven in haar kansen en streed voor wat het waard was, terwijl HKC niet meer in haar spel kwam zoals in de eerste helft. Toch zorgde HKC ervoor dat er steeds een gaatje van twee of drie punten gehandhaafd kon blijven, waardoor Kinderdijk steeds in de achtervolging moest. Toen HKC bij het aanbreken van de slotfase opveerde en weer enkele keren een marge van drie doelpunten liet noteren, leek het duel toch wel beslist, maar Kinderdijk bleek een hardnekkiger tegenstander dan gedacht. Het betekende wel dat het duel tot het laatst bleef boeien en uiteindelijk wist HKC een 15-16 overwinning binnen te slepen. Een dikverdiende overwinning voor HKC, dat daarmee de tweede plaats op de ranglijst heeft ingenomen.

Voor HKC scoorden: Kees Baks (5), Ruud aan de Wiel en Esther de Groot (ieder 3),Emiel Deventer (2) en Kelly de Bruin, Annelies Kop en John den Dunnen (ieder 1).
De wedstrijd van HKC 2 had nagenoeg hetzelfde beeld en ook zij versloegen Kinderdijk met 15-16.

A.s. zaterdag speelt HKC thuis en ontvangt dan om 16.00 uur lijstaanvoerder Excelsior uit Delft. Een goede gelegenheid om een aanval op de koppositie te doen. Om 14.15 uur speelt HKC 2 tegen Excelsior 2.

Fotoverslag

{oziogallery 1295}