HKC houdt de punten niet in Hardinxveld

Zaterdag 31 januari speelde HKC tegen Tjoba. HKC keek al snel tegen een achterstand aan en dit maakte het moeilijk om in een zeer matige wedstrijd de tegenstander bij te houden. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 7-16. Het lukte HKC niet om de punten in Hardinxveld te houden en dit betekent dat het kampioensschap toch wel heel ver weg is.

Na enkele aanvallen van HKC in het begin van de wedstrijd, nam Tjoba het initiatief in de wedstrijd. Tjoba speelde met veel inzet, waar HKC geen antwoord op kon geven. Pas na 18 minuten scoorde Menno Bakken zijn eerste doelpunt. Direct daarna scoorde Astrid Fijnekam uit een korte kans. Het was aan HKC de taak om snel de grote achterstand in te halen en dit leek kort voor rust ook te gaan lukken. Met twee schoten van Marlies Bommeljé en een benutte strafworp van Astrid Fijnekam ging HKC met een 6-8 achterstand de rust in.

De achterstand van twee doelpunten kon prima worden weggewerkt in de tweede helft. Helaas begon HKC ook de tweede helft zwak. Terwijl Tjoba rustig de voorsprong uitbouwde en zich niets aantrok van het niet scorende HKC, werd met behulp van drie wissels geprobeerd het tij te keren. Deze bleken echter ook niet in staat om enige verandering te bewerkstelligen. Alleen Arnold Tromp wist nog eenmaal te scoren. Wat een wedstrijd moest zijn om de aansluiting met Vitesse te behouden, liep uit op een teleurstellend verlies, 7-16.

Hopelijk heeft HKC iets van deze wedstrijd geleerd en kan het deze teleurstelling volgende week omzetten in een betere wedstrijd. Volgende week staat Kinderdijk op het programma, dat in de eerdere ontmoeting tegen HKC niets had in te brengen.