HKC houdt de punten niet in eigen huis

Na de verloren wedstrijd afgelopen week tegen dorpsrivaal Vriendenschaar, moest de ploeg van Bram van Geffen deze week alles op alles zetten om de punten in de wacht te slepen. Helaas mocht het ook deze week niet baten.

AktieHKC startte goed met een vrije bal als openingstreffer van Niels Deventer. In de eerste tegenaanval van Excelsior werd al snel de stand gelijk getrokken naar 2-2. Een schot van Arno bracht de stand weer tot 3-2, maar Excelsior had hier snel een antwoord op terug en maakte 3-3. In de komende minuten heeft HKC in tegenstelling tot Excelsior minder rebound, waardoor de tegenstander langer kon aanvallen en een voorsprong nam. Met nog 5 minuten op de klok scoorde Esther Moen vanuit een schot, wat resulteerde in een 4-8 in de rust.

 

Na een korte pauze was HKC er van bewust dat de ploeg een stapje harder moest doen, om de twee punten in Hardinxveld te houden. Na een zeer lange en goede aanval en dan toch een goede rebound van Arno benutte HKC een strafworp. In de tweede helft verdedigde HKC een stuk feller en kon hierdoor snel de bal onderscheppen, om het weer zo snel mogelijk in de aanval te brengen. In de komende minuten kan de ploeg het gat weer dichttrekken door een ver schot van Bakker en een treffer van Deventer wat de stand bracht op 12-12. De komende laatste minuten was het van belang dat HKC geconcentreerd verdedigde om de stand naar zich toe te trekken. Na nog een schot van Menno was het uiteindelijk Excelsior die met één punt verschil zich de winnende ploeg mocht winnen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Albatros op de agenda. HKC zal er alles aan doen om de twee punten in de wacht te slepen.

Foto’s staan in de fotogalerij