HKC hervat de veldcompetitie in Middelburg

Na de voor HKC zo succesvol verlopen zaalcompetitie hervat de selectie aanstaande zaterdag de veldcompetitie met een uitwedstrijd bij Swift in Middelburg. Direct een sleutelduel met het oog op de hierna nog resterend te spelen 5 duels in de buitenlucht.

Koploper Swift is na 8 wedstrijden nog ongeslagen, maakte tot dusver de meeste doelpunten en heeft ook de minst gepasseerde verdediging. De voorsprong van de ploeg onder leiding van Dennis Plantinga op achtervolgers HKC en Nieuwerkerk is met 4 punten dan ook riant. Wil HKC nog een rol spelen in de titelstrijd is de opdracht voor zaterdag heel duidelijk: winnen.
Saillant detail hierbij is dat wanneer dit zou lukken en HKC en Swift na 14 speelronden gelijk eindigen, Swift moet dan nog ergens 2 punten verspelen en HKC helemaal geen, het onderlinge resultaat na de 11-17 winst van Swift in Boven-Hardinxveld van dit najaar op dit moment met +6 doelpunten ruim in het voordeel van de ploeg uit Middelburg is. HKC, onder leiding van coaches Spek en Nieuwenhuizen, staat dus allereerst zaterdag voor een meer dan lastige kluif.

Waar HKC met een positief gevoel de zaalcompetitie heeft afgesloten is deze competitie voor Swift toch wel teleurstellend verlopen. Ondanks de indeling in de sterke overgangsklasse D met hierin ook veldhoofdklasser Fiks, de kampioen in deze poule, en Oranje-Wit was de doelstelling voor de Zeeuwse ploeg overduidelijk, namelijk kampioen worden en promoveren naar de zaalhoofdklasse. Met uiteindelijk 18 punten en een derde plaats achter de teams uit Dordrecht en Oegstgeest kon deze doelstelling niet worden gehaald.
Na de sterke prestaties tijdens de eerste helft van de veldcompetitie zal Swift na het mislopen van het hoofddoel, de zaaltitel, nu zeker alles op alles zetten om op het veld wel te promoveren naar de hoofdklasse. Met ook een voorsprong van +5 doelpunten op Nieuwerkerk staan de sterke Zeeuwen er dan ook uitstekend voor.

HKC kon in het thuisduel tegen Swift in september 2018, de 2e wedstrijd van het seizoen, geen potten breken en liep tegen een volkomen terechte ruime nederlaag aan. Nu 7 maanden verder hoopt HKC haar groei als team en collectief met wekelijks andere uitblinkers ook op het veld te kunnen etaleren.
Het team uit Middelburg bestaande uit de 3 heren Gillissen, te weten Joren, Gijs & Dylan en 4e heer schutter Stephan de Boer, de zusjes Naomi en Aisja Zuidweg, Eefje van den Berg en Sanne Oostinga is een sterke ploeg waarvan de kern al langere tijd bij elkaar is. Normaliter zijn de Boer en Gijs Gillissen aan de herenzijde en de zusjes Zuidweg de meest scorende spelers en spelen de andere 4 in een iets meer ondersteunende rol. Maar ook deze 4 scoren makkelijk wanneer er in een scoringspositie gekomen wordt.

De wedstrijd zaterdag zal onder leiding staan van Scheidsrechter J. Berk en zijn assistent W. Dirks. Aanvang van de wedstrijd om 15.30uur op Sportpark Voorborch in Middelburg.
Ook HKC 2 speelt zaterdagmiddag tegen Swift. Ook Swift 2 is koploper in haar poule. HKC staat op de 8e plaats en hiermee laatste. Voor het tweede team onder leiding van Rinke Hoekstra volgt deze 2e helft nog een belangrijke strijd tegen degradatie. De Brabantse ploegen Tilburg 2 en Roest Rust 2 lijken hierbij in eerste instantie de voornaamste concurrenten.

Stand na 8 speelronden: