HKC heeft langste adem

Na de succesvolle seizoenstart tegen MIA-Amersfoort was het de opdracht voor HKC om hier tegen Victum/War Child een goed vervolg aan te geven. De ploeg uit Houten moest in de eerste wedstrijd in Nijmegen verlies incasseren tegen Noviomagum en was er dus op gebrand om tegen HKC de eerste winst te boeken. Bij HKC stond Rianne Swets na een blessure weer in de basis.

In het begin bleek de dadendrang van de thuisclub en binnen vijf minuten hadden zij een 3-0 voorsprong opgebouwd. Niels Deventer bracht vervolgens de eerste Hardinxveldse treffer op het bord, waarna Victum het voortouw hield en HKC in de achtervolging bleef. Esther de Groot had moeite haar tegenstandster in bedwang te houden, die bovendien met vrije ballen loepzuiver was. Halverwege de eerste helft kwam HKC via een dubbelscore van Rianne Swets één keer op gelijke hoogte (6-6), maar het beeld van de wedstrijd bleef toch dat Victum de toon aangaf, mede door minder alert verdedigen aan HKC-kant. De 11-9 ruststand was een goede afspiegeling van de verhoudingen tot dat moment.

In de tweede helft ging de wedstrijd in eerste instantie voort als in het eerste deel. Victum bleef of voorsprong, maximaal met drie punten, met een geduldig spelende Novafrontploeg steeds in de slipstream. Belangrijk was dat Esther de Groot haar opponent nu geheel in bedwang had en naarmate de tweede helft vorderde moest Victum meer werk verrichten om tot succes te komen en dat kwam steeds meer geforceerd over. HKC profiteerde daar van en kwam nadrukkelijker in de wedstrijd. Coach John Spek bracht Tomas aan de Wiel in de ploeg voor Ruud aan de Wiel om meer reboundkracht te creëren en dat bleek een goede greep. Een kwartier voor tijd kwam HKC via twee vrije ballen van Niels Deventer naast Victum (16-16) en na scores van beide partijen was het vervolgens HKC dat voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. En toen ging het hard. Een strafworp van Stefan den Breejen betekende 17-19 en voor Victum was dat een mokerslag. HKC speelde de laatste minuten goed uit, vulde de functies goed in en twee rake afstandsschoten van captain Emiel Deventer betekenden dat de overwinning voor HKC binnen was: 17-21.

De goals van HKC werden binnengeschoten door: Emiel Deventer (7), Niels Deventer (5), Rianne Swets en Stefan den Breejen (ieder 3), Annelies Kop (2) en Esther de Groot (1).