HKC haalt punt na inhaalrace

Voor de wedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht was voor HKC de opdracht in ieder geval niet te verliezen. De tegenstander bezette weliswaar de laatste plaats op de ranglijst, maar was de laatste weken uitstekend op dreef, zodat van onderschatting geen sprake mocht zijn. Bovendien beschikken de gasten over een aantal talentvolle jonge spelers, die over de nodige schutterskwaliteiten beschikken .HKC startte zonder de geblesseerde Sandra de Boon, waarvoor Marlies Bommeljé speelde.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Vitesse 1Het begin van de wedstrijd was nog gelijk opgaand, maar na een 2-2 tussenstand wist Vitesse uit te lopen naar 2-5 en kreeg HKC geen vat op het enthousiaste spel van Vitesse. De bezoekers domineerden de wedstrijd en wisten met regelmaat, veelal van afstand, de korf te vinden, terwijl het bij HKC aan scherpte en zuiverheid ontbrak. Een onmachtig HKC dat meer tegen zichzelf korfbalde dan tegen Vitesse, moest toezien dat zij op een 4-10 achterstand bij rust werd gezet en dat beloofde weinig goeds voor de tweede helft.

Na rust wist Vitesse al direct te scoren, maar toen stokte ook bij de gasten de productie. HKC rook haar kansen en met routinier Arnold Tromp als grote animator werd de achtervolging ingezet. Waar in de eerste helft vlotte combinaties zeldzaam waren, kwam HKC nu steeds beter in haar spel en kwam ook de noodzakelijke overtuiging in eigen kunnen weer terug. Het HKC publiek ging achter haar ploeg staan en tien minuten voor tijd was de achterstand gereduceerd tot 10-12. Bij HKC hadden Francis Tromp en Emiel Deventer inmiddels geblesseerd het veld verlaten, waarvoor Suzan de Boon en Ruud aan de Wiel in de ploeg kwamen. HKC moest nog enkele Vitesse-doelpunten toestaan, maar na een 12-14 stand wist Arjan de Haas de stand in enkele minuten gelijk te trekken. Met nog enkele minuten te gaan was de spanning te snijden en toen Vitesse van afstand weer de leiding wist te nemen leek het er even op dat de inhaalrace van HKC voor niets was geweest. In de slotminuut wist schutter Niels Deventer eveneens van afstand de 15-15 binnen te schieten en daarmee één punt thuis te houden.

De HKC goals kwamen van: Niels Deventer (4), Arjan de Haas (4), Arnold Tromp (3), Esther de Groot (2) en Emiel Deventer (2).

A.s. zaterdag speelt HKC wederom thuis in De Wielewaal en dan is koploper EKVA uit Almere de tegenstander. In deze klasse zijn de verschillen klein en voor HKC zijn er in deze wedstrijd ook zeker kansen om tot puntenwinst te komen. Aanvang 17.05 uur.

Videofragmenten

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120107HKC1Vitesse1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s en foto’s: A. Verschoor